Platdak woonhuis leislag

Mario2012

  • #1
Vraag voor de dakdekkers en andere menzen met kijk op die afdeling.

Tegenwoordig zijn er bitumen bedekkingen die geen leislag meer nodig hebben. Als ze erop zitten is dit voor estetisch effect. Dit heb ik vanmiddag geleerd, nadat ik thuiskwam,en de dakdekkers zo goed als klaar waren met de uitbouw en die van de buren. Ik zeg nog, wanneer komt" dat laagje" erop.. leislag dus. Hij zegt dit is goedkoper.

Echter vinden we het geen gezicht. We hebben vier offertes laten maken,niemand heeft ooit gesproken over wel of geen leislag, en wij als consument wisten ook niet beter dan dat er zo uit zijn gaan zien. Dus mijn vraag, is het aannemelijk om te zeggen dat dit het nieuwe "standaard" is, en leislag specifiek apart moet worden aangevraagd of kun en mag je er als leek vanuit gaan dat dat er " standaard" zo uitziet. Bij woningen uiteraard. Het is hier geen voetbalkantine. Zo ziet het er wel uit.

De optie is ons uiteraard nooit aangeboden. In de offerte staat ook geen leislag uiteraard.Bij de andere wel,en zelfs 1 daarvan biede dezelfde laag aan, APP Gum combimat 470. Met leislag. Dus niet nodig, wel standaard aangeboden.

We zijm met deze dekker in zee gegaan, vanwege de goede naam en proffesionele uitstraling.

Dus graag uw meningen alvorens ik maar eens ga bellen morgen..
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dit forum is niet bedoeld om het werk van anderen te beoordelen.

Hier kan het beste maar gewoon een slotje op.
 

Mario2012

  • #3
Heb ik een naam genoemd ? En ik vraag niet om een beoordeling van werk, ik vraag naar wat de norm is in deze. Sterker, qua uitvoering en netheid is dit een goed uitgevoerde klus te noemen. Echter is het uiterlijk niet wat we verwacht hadden en ben benieuwd of dat dit iets is wat tegenwoordig zo gaat/hoort.

Lijkt mij niet dat je daarmee ook maar iemand benadeeld. Wel dat je iemand helpt die eens een klus uitbesteed.
 

Mario2012

  • #4
En voor de volledigheid, de offerte is opgesteld door een man in driedelig pak, die vnl offertes maakt. De dekkers zelf hebben in dit hele verhaal geen enkel aandeel. Die deden gewoon hun werk.

Mis dat ik dat wat onhandig geformuleerd heb, excuus.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Je krijgt waar je voor betaald. Leislag is niet standaard.

Je kan er ook een sedumdak van maken (mits de dakconstructie dit aankan), dat ziet er nog mooier uit ;)
 

Marcn88

  • #6
Of alsnog insmeren met teer en losse lei erover heen strooien
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Als leislag niet in de offerte genoemd wordt krijgt u dat ook niet, ook van een consument mag men verwachten dat hij/zijn zich oriënteert op de verschillende mogelijkheden.
Ook vroeger werd leislag niet als standaard gehanteerd.
Jammer voor u maar m.i. hebt u geen poot om op te staan.
Bij aankoop van een auto krijgt u de opties er ook niet voor niets bij als die niet papier staan en u er niet naar gevraagd hebt.
 

Mario2012

  • #8
Over het algemeen worden die opties op zijn minst genoemd toch ? Als je een bedrijf uitnodigt voor advies, mogelijkheden en prijsopgave mag je toch verwachten dat de complete uitstraling van je dak op zijn minst ter sprake komt?

Tuurlijk, we hadden beter op moeten letten waarschijnlijk en het staat ook op de offerte. En op de andere drie offertes staat bij alledrie vermeld /leislag. En die hebben bij het bezoek met geen woord gerept over wel of geen leislag. Dus heb ik dan precies drie dakdekkers getroffen die zomaar uit vrije wil, en zonder dit te vermelden een "xtra" optie weggeven..? Lijkt mij niet.

En ik ga het inhoudelijk niet bespreken hier uiteraard, maar leislag is niet eens duurder, of te verwaarlozen. Dit zijn de woorden van het bedrijf zelf. En het gebruiken van de kale bedekking was blijkbaar volgens hun het beste. Dus daarom hebben ze de optie niet genoemd. Wat?

En het zijn geen opties meer als je er niks over weet.Valt er weinig te kiezen of zie ik dat verkeerd. En mocht het om geld gaan, dan zou een beetje verkoper het in ieder geval proberen te slijten.

Nogmaals, ik moet een offerte blijkbaar beter gaan lezen, maar een bedrijf moet mij ook goed informeren als ik aangeef er weinig van te weten. Dat je daar zelf een verantwoording in hebt vind ik bullshit eerlijk gezegd. Dus je mag een consument van alles wijsmaken zolang de codes op de offerte maar kloppen?

Dat zou lekker makkelijk zijn zeg. Moet je overal verstand van gaan hebben of hoe zie je dat? Of moet dat op basis van goed vertrouwen kunnen? Wat lijkt jou beter?
 

Mario2012

  • #9
Marcn88 schreef:
Of alsnog insmeren met teer en losse lei erover heen strooien
Dit schijnt bij dit type bedekking niet te kunnen. Staat zelfs ergens een stukje over een dekker die een reparatie even mooi had weggewerkt op die manier, alles verrot na een jaar. Maar ik ben vandaag het dak op geweest, en de leislag is nog het minste probleem. Egaliseren door hogere stukken weg te snijden is volgens mij zeg maar oude overlappingen, de dammetjes, wegsnijden? En eventuele andere oude reparaties ed? En opvullen en dan de toplaag erover? Of tussen de overlappingen een laag plaatsen en daarna de toplaag? Dat zijn toch de meest gebruikte methodes als er over egaliseren gesproken word, althans, voor zover ons is verteld en wat ik dan weer wel opgezocht heb..
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Misschien werkt het huidige bedrijf niet meer met leislag.
Dat wordt ook steeds minder gebruikt tegenwoordig.

Maarja het is een dak, waar je niet elke dag op hoeft te wonen.
Ik zie ook niet de meerwaarde van leislag in deze.

En als je het perse had gewild, had je voordat je akkoord ging met de goedkoopste offerte moeten aangeven, dat je perse dakbedekking met leislag wou, ook al werd deze optie niet aangegeven in de offerte.

Maarja dit forum is geen klachten forum voor werk uitgevoerd door derden.
Maar voor vragen voor eigen klussen.
 

Mario2012

  • #11
Jan schreef:
Ook vroeger werd leislag niet als standaard gehanteerd.
Niet dat het wat uitmaakt wat er vroeger als norm werd aangehouden, maar was leislag of een laag grind, niet gewoon een noodzaak? Omdat de "oudere" types, niet gemodificeerd, niet tegen uv straling kunnen en je dan om de twee jaar je dakbedekking kan vervangen..

Vandaar mijn redenatie dat die "look" voor een consument als standaard gezien word. Of dat nou terecht is of niet, er zijn geen oude daken zonder leislag danwel grind. En nu nog steeds niet, alleen op plekken die je toch niet ziet. En gezien het niets tot bijna niets extra kost zal dat in de toekomst niet anders zijn. Niemand zal dit vrijwillig op zijn dak willen, geloof me. Op grote hallen kan het er nog wel strak uitzien en zijn voordeel hebben ivm vuil en waterafvoer, maar dit is gewoon spuuglelijk. En ik ben er van overtuigd dat een bedrijf dit ook niet wil. Waarom zouden ze, het levert niks extra op, heeft totaal geen meerwaarde op welke manier ook, en niemand word hier vrolijk van. Kijk voor de grap eens op een gebouw(hoeft niet meteen,indien geen gebouw beschikbaar.) in de hoek, hoe dat eruit ziet. Met alle overlappingen van de randstroken en de kleurverschillen. Dat kun je als bedrijf toch niet alszijnde zichtwerk in een woonwijk op je naam willen.

En ja, feit blijft dat ik de offerte had moeten checken. Ik heb ze vnl op voorwaarden en beschreven werkzaamheden beoordeelt, en niet eens op prijs. Deze was net zo duur als degene op de tweede plek, echter diegene ging voor dat bedrag ook het lood, 15 meter vervangen en opnieuw invoegen. En nogmaals, exact dezelfde laag, aanbrengen. Alleen stond daar /leislag achter.. Voor nog geen 500 korting/goedkoper had ik hier voor gekozen.
 

Mario2012

  • #12
Daar is dit forum ook niet voor bedoeld. Maar toen ik op zoek ging naar wat de mogelijkheden zijn, lang voordat er uberhaupt offertes zijn aangevraagd, ben ik ook hier gaan kijken. Zoals ik regelmatig doe voor al mijn doe ik zelf klussen.Ik durf mijzelf wel handig te noemen met enig inzicht, maar dit had ik nooit kunnen verzinnen. Mocht ik hiermee dan ook maar iemand triggeren om zijn offerte eens goed te bekijken, en zodoende dit of andere verassingen te voorkomen, vind ik het prima. Ondanks dat ik ervan ben overtuigd dat dit zelden tot nooit voorkomt. En om in de sfeer te blijven, dit hadden jij en ik beter gekund.

Mocht er iemand zijn die dit in zijn buurt ook maar ergens ziet, dus midden in je gezicht werk, uitbouw, schuurtje etc, waar geen leislag op zit hoor ik dit graag. Ik kan het zelf niet vinden nl.
 

Mario2012

  • #13
Maar elk nadeel heb zijn voordeel.

Hoe vaak is je eigen onderschrift wat je ooit hebt verzonnen, letterlijk toepasbaar op je eigen verhaal. Uiteindelijk heeft alles zo zijn reden zie je maar weer..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #14
Is de boodschapper de schuldige ?

Met alle respect maar u heeft toch zelf de offerte bekeken en aanvaard ?
Nogmaals, consumenten hebben, zeker nu, via internet de mogelijkheid zelf van alles uit zoeken.
 

Mario2012

  • #15
Ok, je hebt gelijk. Dat heb ik eerder toegegeven. Ik heb ook gezegd dat dat nog maar het kleinste probleem was.Vandaar dat ik mis wat doordraagf Ik ben daar niet op ingegaan, oordeel zelf. Stond ook in de offerte, egaliseren bestaande laag.Dat was ook wel nodig:



 

Mario2012

  • #16
Helaas heb ik zelf de grap al verpest door maar te klagen over het ontbreken van leislag, maar bovenstaande is dus het eindresultaat.

Ik krijg even niet meer foto's geupload, maar ik heb er ook van de oude situatie. En ook van 16 gloednieuwe gaatjes..

Waarschijnlijk kent iemand wel de kunstof lichtkoepels. Die zitten geschroeft door de opstaande rand en de schroeven steken allemaal met de punt in de nieuwe toplaag. Als het dak hoger word is dat een mogelijkheid, dat lijkt mij bijna logisch. Even checken? neee allemaal snel vastboren, en lekker op tijd naar huis.
 

Mario2012

  • #17
O ja, nog 1 klein dingetje en dan houd ik op met klagen. De rand die om de afvoer gebrand zit is hoger dan de rest.

Dus altijd water op het dak, dus dan zijn de nieuwe bobbels ook minder zichtbaar. Dus dat valt dan wel weer mee..
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #18
Ok hele verhalen midden in de nacht, het is wel duidelijk dat je gewoon niet tevreden bent over het werk.

Wel vreemd dat je nu al heel anders denkt over het werk dan gisteren:
Sterker, qua uitvoering en netheid is dit een goed uitgevoerde klus te noemen.
Laten wij daar nou niets over zeggen, zie forumregels.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #19
Genoeg hierover. Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu