Platdak van binnen uit isoleren

Insomniac

  • #1
Hoi,

ik heb heel wat gelezen op dit forum over m'n vraag, veel is duidelijk. Echter heb ik toch nog een vraag.

Bij mijn aanbouw (keuken/douche) moeten nieuwe platen op het dak gelegd worden, nu willen we ook isoleren, echter gaat dit niet makkelijk vanaf buiten.
we willen dus aan de binnenkant gaan isoleren, aan de balken zit al een gipsplafond vast, deze willen we behouden. Nu zit hier geen enkele vorm van dampremmende folie op. Ik heb zelf begrepen dat er eerst een folie moet komen, dan b.v. tempex, een geventileerde luchtlaag en dan de dakplaten met daarop de bedekking.

vraag 1:

ventileer je de luchtlaag met binnen of buiten lucht?

vraag 2:

Nu vertelde iemand me dat je ook de tempex strak tegen de dakplaten kon leggen. randjes dicht purren. Klopt dit of krijg je dan alsnog condens tegen/in je dakplaten? Ik weet dat dit wel bij vloeren, via de kruipruimte, gedaan wordt. Maar dan kan het vocht aan de bovenkant ontsnappen, en met een dak niet echt.

alvast bedankt.
jeroen
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zoals ik jouw vraag lees moet er een nieuwe dakvloer/beschot komen. Waarom kan daar geen isolatie op worden gelegd. Opstanden te laag of wat is de reden.
 

Insomniac

  • #3
Opstanden zijn inderdaad te laag, en als we hoger komen zitten we weer met luchtafvoer kanaal in de muur die in de weg zit.

echt ideaal is het niet helaas.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je kan voor dat lucht kanaal het isolatie materiaal dunner of, als het niet te veel is, totaal niet isoleren.
Isolatie onder het dakbeschot is verre van ideaal.
Er is een paar keer op het forum over het nieuwe systeem van isoleren gesproken met een intelligente damprem misschien kan je daar iets mee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu