Platdak isolatie van binnenuit kan tegenwoordig toch veilig?

Tiho

  • #41
Ik weet niet of je de dakbedekking ook gaat doen @Yogi, maar in dat geval is het nog beter om de isolatie op het dakbeschot te plaatsen. Dan heb je een warm dak en binnen hoef je niets speciaals te doen. We hebben het nu namelijk ook meer over naisolatie dan isolatie.

( wat je allemaal in dikke letters schrijft, zijn we hier overigens prima van op de hoogte :wink: )
 

Yogi

  • #42
Mijn dak van 18m² heeft randmuurtjes/muuropstand en daar ga ik volledig voor warm dak; en qua isolatiedikte R=9 zoals passiefhuis. Mijn dak van 60m² een combinatie van warm en koud dak: isolatie met dampSCHERM bovenop dakbeschot (R=5) en tussen de balken ook isolatie (R=3) om de dakrand-bebording esthetisch niet meer dan 11cm hoger te maken. (dauwpunt bij vriestemperaturen komt dan in bovenste laag). Die extra leidingspouw onder het plafond en dampREM komt me goed uit omdat de electricteit ook van 1935 is :-( en mijn plafond toch moet opnieuw geschilderd/behangen We hebben het nu namelijk ook meer over naisolatie dan isolatie. Zoals de vraagsteller ook een oud huis
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #43
@ Yogi, ik heb uw tekst aangepast op het normale gebruik op dit forum, wilt u in de toekomst rekening houden met de te plaatsen teksten ?
Dank u wel.
 

Sander02

  • #44
Hee mijn topic is nog actief. Ik heb mijn plafond dus dichtgemaakt zonder isolatie. Ga dat op aanraden van de meeste toch op het dak doen. Ga daar zo een topic over starten als ik niet genoeg info kan vinden.
 

Yogi

  • #45
Je kan net zoals ik je huiswerk doen via bovenstaande genoemde websites.
Want je moet het warm water niet opnoieuw uitvinden en er is ook al meer dan genoeg over geschreven hoor...
trouwens stel je gerust: bovenop het (platte) dak is het gemakkelijkst...
 

Tiho

  • #46
Wordt mooi zo al die links elke keer. Hier is ook alles te vinden. Jaag jij ff onze ' klanten ' weg :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu