Platdak isolatie rotten van de underlayment

Konings

  • #1
Ik heb mijn platdak van babykamer van de buitenzijde geïsoleerd. De constructie is als volgt: balken, underlayment, resolplaten dikte 5cm, bitumen. Achteraf gezien moest er volgens mij eerst een dampremmende folie bovenop de underlayment worden aangebracht alvorens de resolplaten aan te brengen. Ik heb dit alsnog gedaan aan de onderzijde van de underlaymend, dus aan de binnenzijde van het vertrek. Ik heb de folie strak tegen de underlayment en om de balken heen bevestigd en alle naden afgetaped. Kan dit volgens jullie nog problemen opleveren, bijv. rotten van de underlayment?
 

Markus

  • #2
Ja, dat kan.
Zie alle topics over dit onderwerp die je vind via de zoekfunctie.
 

Fiesiekus

  • #3
Neen, geen probleem: u hebt een warm(er) dak gekonstrueerd waardoor er minder condensatie optreedt dan voor het isoleren, en door de folie kan er nauwelijks nog waterdamp bijkomen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Ook bij een warm dak is het niet aan te bevelen het hout op te sluiten d.m.v. folie, bij een warm dak zal er geen of zeer weinig condens optreden op het hout dus is de folie overbodig.

Bij de minste lekkage van buitenaf, hoeft niet eens zichtbaar te zijn, gaan de platen rotten omdat het vocht niet uitgewasemd kan worden.
 

Chathanky

  • #5
Het lapmiddel om de fout te herstellen kan schadelijker zijn dan het zo te laten zitten, zoals Jan al aangeeft.

Resol heeft een gesloten stuctuur en bij goed en naadloos aansluiten van de platen moet dit geen probleem geven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu