Plat dak vernieuwd, nog steeds lekkage?

Josas

  • #1
2 Weken geleden is ons bitumen dak vernieuwd, incl. nieuwe trims etc.
Nu lekte het, voorheen, bij de waterafvoer naar de regenpijp.
Van binnenuit was dit goed te zien, daar er een grote, zeer vochtige plek ontstond onder de plaats van het lek, waaruit het af en toe zelfs druppelde.
De nieuwe bitumen ligt over de oude heen; los en alleen aan de randen vast gebrand. Grind houdt het zaakje op de plaats.

Nu is, 2 weken na dato, nog steeds een vochtige plek te zien. Weliswaar geen druppels meer, maar toch. Het weer zal ook niet echt mee spelen om de boel snel te laten drogen.
Mijn vraag is; kan het nog steeds op de oude plaats lekken, of heeft het gewoon z'n tijd nodig om te drogen. De dakbedekking van binnenuit is geperst hout(?).
Anders schakel ik de d.dekker wel weer in, binnenkort. :?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik denk dat er maar één optie is en dat is: dakbedekker direct inschakelen. Bitumen is droog zodra afgekoeld, heeft verder geen droogperiode, tenzij er een kit bij gebruikt is.

Deze situatie is echt alleen te beoordelen door ter plaatste te kijken, via een site is het onmogelijk aan de hand van deze beschrijving te bepalen wat er aan de hand is!

Overigens is het naar mijn idee erg ongebruikelijk om nieuwe bitumen over een oude slechte laag te leggen. Ik weet niet beter dan dat altijd de gehele oude laag er af gehaald wordt, zodat ook de toestand van het dak beoordeeld kan worden, en dat er vervolgens een geheel nieuwe bitumenlaag op gelegd wordt.

Maar ik ben geen dakbedekker :!:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hoi Josas,
uit welk materiaal bestaat het plafond ?
Is het b.v. zachtboard dan kan het wel 2 maand duren voor het droog is tenzij er behoorlijk gestookt wordt, ook gipsplaat droogt langzaam.
Ik ben het met Kees eens dat nieuwe dakbedekking op de oude dakbedekking niet de schoonheidsprijs verdient maar het kan wel.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ja nu zie ik het, verkeerd begrepen dat opdrogen.

Inderdaad, dat kan wel even duren, zo'n lekplek...

En geperst hout absorbeert naturlijk lekker veel water.
 

Josas

  • #5
hoi,

Het plafond bestaat uit geperst hout(?)
Tja, ik neem aan dat het idd nog de oude lekkage is; het heeft gevroren en nu dooit het weer, dus zou logisch kunnen zijn, dat de lekkage nog niet weg is.
Voor wat betreft het nieuwe bitumen dak over de oude leggen; de d.dekker zei dat het absoluut kon; echter maar 1 keer. En wij hebben er weinig verstand van :?:
Maarre, waarom zou het vlgs. jullie niet goed zijn? Het ligt er, muv de randen, los op. Er zijn nieuwe trims aangebracht, dus kan toch niet verkeerd zijn?
 

Josas

  • #6
BTW:
Het betreft hier een ongeïsoleerde garage....zou het mijn woning, of de aanbouw van mijn woning zijn, dan liet ik de oude laag wel weghalen!
Vlgs. de d.dekker moet er onder een geheel nieuwe laag bitumen, ook een soort van folie of ander materiaal, dus nu doet de oude laag dienst als ondergrond. Vraag mij echter niet waarom :wink:


Edit: aanvulling text
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Hallo Josas,
zoals ik eerder al schreef kan het wel, mijn persoonlijke voorkeur zou zijn om het oude materiaal weg te halen.

De dakdekker heeft gelijk dat er een nieuwe onderlaag onder zou moeten, wanneer je de oude laag zou verwijderen.
Als ik jou was zou ik mij geen zorgen maken, het kan namelijk zo wel.

Groeten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Het belangrijkste nadeel van het niet weghalen van de oude dakbedekking is, dat er daardoor niet beoordeeld kan worden hoe de toestand van het hout eronder is.

Heeft er een lek gezeten, dan zou het hout aan het rotten kunnen zijn.
En dat gaat dan vrolijk verder onder de nieuwe laag...

Omdat het een garage betreft, zal er binnen neem ik aan geen extra laag zitten, waardoor het eventuele rotten ook van binnen uit te zien is. En dus is het inderdaad niet zo erg.
 

Josas

  • #9
Bedankt!
MVG Jos
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu