Plaatselijk natte muren

Dvelst

  • #1
Wij hebben een nieuwbouwwoning, waarbij een aantal gibo muren de onderste laag supernat (vochtigheid tot 100%) is door een lekkage in de grond. Deze lekkage is inmiddels verholpen, maar nu zijn we op zoek naar een manier om deze wanden zo snel mogelijk droog te krijgen.

De rest van het huis is eigenlijk te droog dus over de gehele linie stoken en ventileren lijkt niet de oplossing en gaat ook heel lang duren.

De volgende oplossingen lijken mogelijk:

1. Natte Gibo vervangen (Niet overal mogelijk)
2. Een grote ventilator op de vochtige muren zetten en ventileren door middel van ramen open (huidige oplossing).
3. Straalkachels (Hebben we geprobeerd maar leverde nauwelijks resultaat).

Heeft iemand misschien een beter idee of aanvullingen op bovenstaande ideeën. We beginnen behoorlijk desperaat te worden gezien het feit dat we nu bijna niets kunnen doen in het huis (zoals stucen, verven, vloeren leggen).

Alvast dank voor antwoord
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
De huidige oplossing lijkt me eigenlijk toch wel de beste.

Wil je er een kachel(tje) bij gebruiken, neem dan geen straalkachel, maar een ventilatorkachel. Die combineert warmte en luchtstroming en dat is precies wat je nodig hebt.

Maar dat kost je wel een smak energie. Zet hem in elk geval op een lage verwarmingsstand...

Een straalkachel heeft inderdaad weinig zin.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Als extra naast het ventilatorkacheltje, koop een paar pak goedkoop toiletpapier en zet een aantal rollen strak tegen de gibowand, druk ze wel eerst goed plat, het papier zal veel vocht absorberen, doe dit met niet meer dan max. 2 rolhoogtes.

Het zal een aantal dagen drogen schelen mits de rollen op tijd worden vervangen, het scheelt ook nog behoorlijk in de energie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu