Plaatselijk Condens onderaan Nehobo vloer, raadsel...

RobdR

  • #21
Ik vraag me wel af of leefvocht in/door de vloer zal migreren. Onder laminaat ligt vaak isolatie en/plastic wat al een dampremmende werking heeft. vaak zal het vochtigheidsgehalte in de kruipruimte een stuk hoger zijn dan in de leefruimte, dan zou je het eerder omgekeerd verwachten van kruipruimte naar leefruimte. Ik hoor graag of dit een verkeerd idee is.

Dat er bij PIR platen ook condens aan zal komen te hangen is te verwachten, aan de buitenzijde (kruipruimte zijde) blijft het kouder omdat de warmte van de vloer tegengehouden wordt. Dat zie je ook vaak bij een geïsoleerd kruipluik. Als je dan ook nog de laag PIR zo dampdicht mogelijk aanbrengt of de luchtkussens plaatst die ook geen damp doorlaten zou je geen problemen met vocht in de vloer meer verwachten.Ook hier hoor ik graag andere ideeën.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #22
Ik denk er hetzelfde over.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #23
Ik denk ook van niet. Anders zou het met al die broodjesvloeren die aan de onderkant helemaal met eps dicht zitten ook niet goed gaan....
 

Charel

  • #24
Voor we verder van gedachten wisselen over isolatie en dampscherm eerst dit nog :
Ik heb die foto nog eens bekeken bij uw eerste post. Het kan gezichtsbedrog zijn, maar ik zie een bruinig vochtspoor over de muur lopen wat lijkt te duiden op een plaatselijke waterinsijpeling.
Misschien moet je dit eerst eens nader onderzoeken vooraleer aan isolatie te denken.
Het zou bijvoorbeeld best kunnen dat er ergens een lek. Dat kan zowel een lek zijn van oppervlaktewater van buiten naar binnen als een lek in de waterleiding ergens onder of in de vloeropbouw.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #25
Die verkleuringen kunnen 50 jaar oud zijn.
Als dat een actief lek zou zijn zou er water zichtbaar zijn, niet een beetje vocht.
In theorie kan het een redelijk nieuwe zeer kleine lek zijn dat bijvoorbeeld alleen open gaat als er warm water doorstroomt, maar daar kom je maar op 2 manieren achter: De boel open hakken of de boel isoleren en kijken wat er gebeurt en ik zou de boel niet open gaan hakken..

Verder zijn er op dit gebied geen andere meningen die er toe doen.
Laat maar zien dat het massaal fout gaat bij luchtkussens, PIR of andere (bijna) dampdichte methodes.

De enige methode waarbij het soms fout gaat is bij gespoten PUR, maar ook daar schijnt verbetering in zijn gemaakt. Het ging/gaat fout doordat vocht juist wel de PUR in kan.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #26
Jackd schreef:
De enige methode waarbij het soms fout gaat is bij gespoten PUR, maar ook daar schijnt verbetering in zijn gemaakt. Het ging/gaat fout doordat vocht juist wel de PUR in kan.
Dat kan volgens mij alleen als de PUR zo koud kan worden als het dauwpunt en de periode van drogen is te kort.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu