Plaat voor mobiele airco in kozijn bevestigen

Knijntje

  • #1
Hoi allemaal,

Het wordt weer heet en ik kan/mag geen split unit airco aan de buitengevel hebben terwijl het hier 33 graden kan worden. Dit jaar heb ik besloten iets aan de hitte te gaan doen. Ik heb dus een zeer krachtige mobiele airco gekocht in de hoop dat het wat zal verlichten (18000 BTU). Volgens het aantal m3 zou ik met hoge warmtelasten ruim moeten uitkomen. Anyway mijn vraag:

Ik ga een multiplex plaat in het raamkozijn bevestigen zodat ik de afvoerslang daar doorheen kan laten lopen (met raamafdichtings-kitjes blijft het behelpen). Hoe kan ik het beste een bevestiging maken zodat ik de plaat weer kan verwijderen? De stippellijn is het vlak waartegen de plaat ingeklemd moet worden. De ruimte waartussen de plaat past is 12mm. De plaat die daarin gaat komen is 9mm dus ik heb 3 mm over. Zou ik misschien iets met pinnen of busjes kunnen doen waardoor ik de plaat vast zet? Maar dan dus verwijderbaar (zonder erstige schade)? Of een ander idee wellicht? Het allermooiste zou zijn wanneer ik de plaat kan verplaatsten naar een ander kozijn dat dezelfde maat heeft.

Ik realiseer mij dat het veilig vast moet zitten omdat de plaat uiteraard niet van driehoog op straat moet kunnen vallen... Ook wind kan voorkomen op 3 hoog. Waarschijnlijk ga ik de plaat isoleren tegen de warmte omdat ik op het zuiden zit. Dan krijgt de airco het iets minder moeilijk.. Alle beetjes helpen..

Ik ben erg benieuwd of iemand een oplossing weet.

Alvast bedankt :)

1 (2).jpg
 
Laatst bewerkt:

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Er is hier op het forum al een keer zoiets voorbij gekomen, ik denk zomer 2020 maar ik kan dat topic zo snel niet vinden.

Die persoon had een plaat in zijn raamkozijn die hij volgens mij met normale schuifjes van de ijzerwaren afdeling in zijn kozijn vergrendelde. Als een schuif met ronde stift pakt dan hoef je enkel een paar gaatjes te boren in je kozijn.
 
  • Like
Waarderingen: Knijntje

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Zoek bij Google afbeeldingen eens op 'plaat voor afvoer mobiele airco'. Dan kom je foto's tegen van wat ik bedoel.
 

ABCDE

  • #4
Je kunt ook een paneel maken met een 'bak'; dan heb je dus een soort nisje in je 'raam' (van buitenaf gezien) en monteer je een split op dat paneel. Buitenunit onderin buiten , binnenunit bovenin binnen. Ziet er niet uit... maar verhuurder kan er niks van zeggen, want het is ieder z'n eigen zaak hoe lelijk je je 'gordijnen' kiest.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Alleen heeft TS zijn apparaat al...
 

Knijntje

  • #6
Ha, dank, daar zocht ik naar. Zó simpel. Maar je moet er wel even opkomen :). Een paar gaatjes en dan kan het raam gewoon nog dicht als ik de airco in een andere kamer wil gebruiken. Ik kan ook heel makkelijk wisselen van kamer zo. Voldoet aan al mijn wensen. Thanks!

@ABCDE: wow, had ik dat maar eerder geweten, misschien dat ik dát dan gedaan had. Het is echt een mooie truck :)

Hoe vaak jullie al niet een vraag van mij hebben beantwoord waar ik wat aan had. Ik waardeer het enorm :):):)
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu