Kozijn in 7cm gasbeton plaatsen, weinig plaats voor schroef

Grunt

  • #1
Ik heb het (naar mijn smaak) lelijke stalen kozijn van de WC verwijderd, en een Meranti 56x90 kozijn gekocht. Ik heb het forum al doorzocht, maar vindt niet precies het antwoord op mijn vraag.

Ik ga het gasbeton afschaven zodat het kozijn er met een 93cm deur in kan. Ik zit een beetje met hoe ik het kozijn ga vastmaken in het gasbeton.

Ik ben een best handige klusser, maar dit wordt mijn allereerste kozijnplaatsing.

Optie 1: Zij-posten plaatsen en vastmaken met alleen stelschroeven, en misschien Polymax kit (kan dat op gasbeton?), daarna bovenstuk van kozijn erop schroeven, afstellen.

Optie 2: kozijn aan één kant afschaven, zodat ik het voor-gemonteerd in de opening schuif, dan met PUR de kier opvullen, en met stelschroeven afstellen, en dichtgepurde kier afwerken met een latje.

Vragen:

-Welke methode kan ik het best toepassen?
-De deurpost kan ik maximaal 7cm diep in de muur verankeren omdat er naast de WC ruimten zijn, en de begrenzende wandjes van 7cm gasbeton zijn opgetrokken. Kan dat met gasbetonpluggen (wokkels) in combinatie met stelschroeven van de juiste (?) lengte?

Graag hoor ik het als ik onzin uitkraam.

 

Grunt

  • #2
Inmiddels begint het te vorderen. Vandaag heb ik de linker en rechte post van het kozijn uitgesfreesd. Dat ging eigenlijk veel beter dan ik had verwacht, met mijn hiervoor aangeschafte "FeestGereedschap" van 1400 watt ging moeiteloos door het Meranti (in 1x 14mm eruit gefreesd).

Als ik de kozijnen nu koud tegen de gasbeton strip zet kom ik op 93,5 mm ruimte voor de deur. Ik heb de deur er even los ingezet, en alles zat mooi recht.

Morgen eerst de hardstenen dorpel plaatsen, en kan het kozijn erin. Ik ben van plan de posten licht te purren, te plaatsen, de deur er tussen, en met wiggetjes de kieren op maat vastzetten.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu