30min brandwerende platen voor op deuren

StichtingHQ

  • #1
Beste forum,

In ons studentenhuis zitten er platen op onze deuren geschroefd om ze 30 minuten brandwerend te maken. Echter zitten er in enkelen van deze platen een flink aantal gaten. Wij willen deze dus gaan vervangen. Heeft er iemand tips voor een zo goedkoop mogelijke oplossing hiervoor/wat het beste materiaal is hiervoor?

Alvast bedankt voor reacties,

Timon
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Met alleen platen op de deur wordt een deur geen 30 min brandwerend meestal worden er ook eisen gesteld aan de vulling binnenin de deur en moet rondom een zwelband zijn aangebracht om die 30 minuten bescherming te geven, maar ook een deurdranger die de deur dichtdrukt.
Brandwerende deuren inclusief kozijnen worden in Nederland getest volgens NEN 6069:2005. Deze norm verwijst naar de Europese norm voor brandwerende deuren, de EN 1634-1.
Dus wil je een bestaande deur brandwerend maken dan zal je aan die norm moeten voldoen en gaan testen.

Goedkoopste oplossing is vaak om de deuren te gaan vervangen door gebruikte goedgekeurde brandwerende deuren want zelf kun je die testen vaak niet uitvoeren.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Als de schade is ontstaat door onbenullig studentengedrag, zul je deze waarschijnlijk in opdracht van de verhuurder moeten herstellen. Want anders verliest hij zijn gebruiksvergunning voor kamerverhuur, en staan jullie op straat.

Volgens hele oude normen mocht deze beplating nog, en waren opschuimende strips niet nodig bij 30+ deuren. Tegenwoordig mag dat niet meer.

Bedenk wel: Door hele nare praktijksituaties is men overgegaan tot het wijzigen van de normen. De meeste slachtoffers sterven door rookvergiftiging. Schijnveiligheid redt geen levens. (En branddeuren welke permanent open staan ook niet).
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier, Wgb en Ijssel87

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu