Pendelende ketel?

The headhunter

Specialist Elektra
  • #21
Je stelt het ketelvermogen af, de temperatuur word bepaald door de installatie.
Zoals bij u ook te zien, uw installatie is juist ingeregeld dan bepaald de.ketel zelf het juiste werkpunt en is begrenzing van temperatuur helemaal niet gewenst.
De.thermostaat kan dan modulerend dat nog iets scherper sturen maar alleen bij een juist ongeregelde installatie.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #22
Al dat gependel wordt bepaald wat is je gedrag in de woning ( deur achter je kont dicht), hoe is deze geisoleerd en hoeveel aandacht is er bij de bouw aan de winddichtheid besteed.

Al eens geopperd zouden we het verlies aan warmte kunnen vergelijken. Noteer de temperatuur van de thermostaat als de CV niet meer zal aangaan en weer smorgens vroeg voordat de CV moet gaan verwarmen. Als in mijn woning in een nacht de kamerthermostaat 4 graden zakt en van een aantal deelnemers slechts 2 graden, ik noem maar wat, dan weet je al iets. Doe dat een weekje.
 

Kluskoppel

  • #23
Ik zou het vermogen begrenzen op de waarde die je had bepaald en de temperatuur op 65 graden zetten. Een woning uit 2000 moet je daar prima warm mee kunnen krijgen. Daarna nog eens kijken wat het opwarmen in de ochtend doet, of dat een flinke poos onafgebroken gaat (goed), of weer allemaal gependel (fout).

De E26C heeft een vermogensbereik van 6,1 - 22,9 kW (bij 80/60 temperaturen) en 6,8 - 24,8 kW (bij 50/30) temperaturen. Die 6kW moet hij 's ochtends echt wel kwijt kunnen als het een koude nacht is geweest.

Gasverbruik kun je nog bijhouden op mindergas.nl, die rekent met graaddagen om de weersinvloeden eruit te filteren. Alleen kijken naar de verbruikte m3's is niet representatief namelijk i.v.m. weersinvloeden.
 
Laatst bewerkt:

The headhunter

Specialist Elektra
  • #24
Temperatuur hoor je niet te begrenzen.

Als de temperatuur te hoog zou worden is je geïnstalleerde vermogen te klein.

Je haalt een stukje flexibiliteit uit je CV.
De benodigde temperatuur is afhankelijk van je verliezen.
Op het moment dat jij die vastlegt begrenst je dus het afgegeven vermogen waardoor in de koude dagen de ketel net iets te kort komt.Terwijl je de rest van het jaar niet eens aan de begrenzing toe komt.
 
  • Like
Waarderingen: Kluskoppel

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #25
Het ging alleen om het type met een E dat is iets extra.
 

Roblom

  • #26
Welke parameters heb je nodig om te kunnen bepalen of een ketel pendelt?
Ik heb namelijk een OTGW maar er word geen code doorgegeven waardoor ik kan zien of hij pendelt. Maar in theorie moet ik dat uit een combinatie van parameters ook vast kunnen stellen, maar krijg het nog niet voor elkaar.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #27
Topic kapen is hier niet toegestaan,ppst iw vraag in een eigen Topic.
Tevens is uw vraag helemaal niet gerelateerd aan dit topic.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu