Pelgrim Vaatwasswe, GVW835E/P01

Rene Willem

  • #1
Nadat ik de kuip had vervangen waar de filters en de onderste sproeiarm in draait (het kunstdraad was versleten) geeft ie E3 en E2 meldingen (2 en/of 3 LEDS branden tegelijk (haalt teveel water binnen, kan het niet kwijt). Ik denk dat het met de vlotter te maken (dun zwart slangetje zit eraan) heeft maar kan daar niet zoveel aan zien... Alle slangen zitten vast. En, hij deed het prima voordat ik hem uitelkaar haalde!
Wie heeft de tip?
 

Rene Willem

  • #2
Ik heb nogmaals alles opengeschroefd aan de onderkant (VW even op zijn zijkant gelegd(kan toch geen kwaad?!)).
zwarte slang die naar de vlotter leidt losgehaald doorgeblazen, wel gezien dat binnen in de kuip het kleine afdichtingsrubbertje niet goed afsluit. Geen idee of dit mechanisme met water werkt (denk het wel) of lucht gezien de vlotter (uitvoering is er een van rond piepschuim). Meerdere malen aangezet maar naar ca.10 min fout melding E3 (kan het water niet verwarmen). Ik heb al de stroom eraf gehaald, gereset.....
Maar hij deed het prima voordat ik de kuip verving..Zie ik iets over het hoofd?
 

Gericom

  • #3
E3 betekend geen verwarming.Meestal is maximaal thermostaat geactiveerd. Deze zit als je in de kuip kijkt links tussen het verwarmingselement. Het rode reset-knopje zit aan de onderkant. Aan voorzijde metalen front/plint verwijderen. Spanning eraf. Als je nu links voor naar binnenkijkt zie je achter de aansluitingen van het element het rode knopje zitten. Druk deze in en het element krijgt weer spanning.

Succes
 

Rene Willem

  • #4
Bedankt, Ik ben al weer iets verder, hij draaidt nu ca. 30 min. op het hoogste program maar stopt met E3. Hiervoor heb ik zwarte slang doorgeblazen die op de vlotter aangesloten zit en leeg gehaald en een nieuw afsluitrubber geplaatst. Nét weer eens aangezet om te zien wat er NU gebeurd. Daarna ga ik eens kijken waar die sensor zit.
 

Rene Willem

  • #5
Het ziet er naar uit dat dit het was, hij draait nu ca. 45 min, wordt warm. Maakt nog wat herrie (een dikke zwarte rubbere buis, die naar achter loopt (en warm is) geeft wat resonantie) maar ik denk dat zo'n klem ergens tegenaan zit. Belangrijkst is dat ie werkt. Bedankt hé!

Ik kreeg ook de tip maar niet teveel te vertrouwen of de "alles in 1 tabletten"maar gewoon zout bij te vullen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu