Pelgrim GVW 865, E5 Error

Zdutch1

  • #1
Ben bij mijn ouders op bezoek en ze hebben een Pelgrim GVW 865. Ik heb de andere forums gelezen op de error E2 en E5. De aquastop wil niet herzetten. We hadden een E2 error en hebben een slang 25 centimeter doorgeduwd en aangezet. Hij liep maar toen de wateraanvoer nodig was stopte hij weer met nu E5 error. Ik heb de labyrint eraf gehaald en schoon gemaakt. We hebben zelfs een tuinslang aangesloten en lekker doorgespoeld. Als de slang van de water toevoer los is, met de kraan aan, komt er nog geen water door. Ik heb het gevoel dat de aquastop waterdruk nodig heeft om zich te herzetten?

Please help :?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er staat geen water op de bodemplaat ?
 

Zdutch1

  • #3
Dankuwel voor de vlugge reactie. Toen ik de slang in de filter kuip stak en het water liet lopen, kwam er wel water op de bodemplaat. Nadat ik het droogdweilde kwam het ook niet terug. Met het extra water liep het programma door, met warm water en alles. Maar toen het weer water nodig had van de toevoer stopte hij met de E5 error.
 

Zdutch1

  • #4
Sorry, net even vlug gecontroleerd. Een heel klein beetje water is nog op de bodemplaat waar ik er niet bij kon om het te drogen. Is er een sensor die het water (zelfs een klein beetje) waarneemt?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Er zit een piepschuim vlotter op de bodemplaat, die dingen reageren nogal snel, een klein beetje water is voldoende om de beveiliging in te schakelen.
 

Zdutch1

  • #6
Ik heb water in de kuip gedaan om te kijken wat er zou kunnen lekken. Toen zag ik een beetje vochtigheid om de randjes onder de vaatwasser. Dus de schroeven een beetje vaster gedraaid want die zaten toch een beetje los.

de vlotter zit vooraan heb ik net gezien, rond en in zwart plastic. Het was inderdaad nat daar. De rest van de bodemplaat is droog nu. Is er een manier om dat piepschuim vlugger te drogen? Ik ben bang dat ik daar iets kapot maak om proberen dat open te maken.

voorbaat dank.
 

Zdutch1

  • #7
Monteur kwam kijken en het bleek dat de vaatwasser er te ver was uitgetrokken en de stekker van de aquastop was losgetrokken onder. Hij kwam meteen aan maar het nippletje waar de blauwe slang is aangesloten bij het labyrint is gebarsten nu. Weet iemand waar we een labyrint voor vervanging kunnen vinden?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu