Pelgrim GVW955 storing na verstopte afvoer

Jannus

 • #1
De vaatwasser staat aangesloten op de keukenafvoer. Die zat op een gegeven moment verstopt. De vaatwasser stopte, controlelampje ging branden en vaatwasser uitgezet. Een dag later nadat de verstopping was opgeheven het water uit het filter gehaald, filter schoongemaakt en opnieuw gestart. Maar geen actie. Het controlelampje knippert / piept 2x kort, even pauze en dan weer opnieuw en blijft dat doen. Alle programma's geprobeerd maar met hetzelfde resultaat.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  2 x knipperen is bij dit model een indicatie voor water lekkage.

  Er zal water in de opvangbak (onder de normaal zichtbare bodem) terecht zijn gekomen. Daar bevindt zich een vlotter, die het 'overloopsysteem' activeert: de afvoerpomp gaat lopen en de watertoevoer wordt geblokkeerd.

  Om het probleem te verhelpen zul je de eventuele keukenplint moeten verwijderen en dan de op de vaatwasser aanwezige metalen strip/plint (zit vaak met 2 schroeven vast). Daarna kun je het water opzuigen met een waterzuiger of een spons. Wel echt alles verwijderen, de vlotter heeft maar heel weinig water nodig.
   

  Jannus

  • #3
  Inderdaad water op bodemplaat. Verwijderd en probleem opgelost. Bedankt voor de tip.

  Maar nu na een week: bij aanzetten branden alle lampjes met een permanente piep.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #4
  Print besturing ligt ook op de bodem denk dat deze wat water heeft gehad :(
  Bij dit type toestel komen vaak draadbreuken voor in de deur op het scharnierpunt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu