Pelgrim vaatwasser GVW487ONY - een aantal zaken vervangen

Red_bull

  • #1
Hallo,

Sinds enige tijd maakt onze Pelgrim GVW487ONY vaatwasser niet meer goed schoon. Inmiddels zijn een aantal zaken vervangen

501 – 566394 Aanvoerpijp sproeiarm boven -> in verband met niet meer afdichten van de rubbers
610 – 556915 Afvoerpomp -> in verband met lekkage op de o-ring
705 – 569306 Sproeiarm boven -> in verband met contact met aanvoerpijp

Alle vervangen zaken hebben een positieve bijdrage gehad. Echter krijgen we geen constante waterdruk uit de verschillende sproeiarmen.

In de bijlage en voorbeeld waarbij ik de bovenste lade verwijderd heb en een keer met goede druk een foto heb gemaakt en een keer met lage druk. Beide situaties zijn niet kortstondig en blijven bestaan tijdens het programma.

Ik weet niet wat de oorzaak is van het wisselende gedrag.

In onderdeel 611 hieronder zitten 3 gaten die lijken alle 3 een verschillende sproeier te voorzien van druk. Kan er in de pomp of in die 611 een druk verdeler zitten die kapot is?

611.png


Goed water druk.jpeg Lage water druk.jpeg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Screenshot_20211115-212442_Chrome.jpg


Er is een wisselsproeimotor aanwezig volgens mijn documentatie. Ik kan niet zien waar of hoe. Maar het onderdeel nr staat er bij : 556892

Waarschijnlijk is dit de veroorzaker van het probleem. Die regelt namelijk door welke uitgang het water vanaf de pomp gaat. Vermoedelijk zit die pal onder die gaten van het zeefhuis aan de uitgangszijde van de circulatiepomp.

Meestal is dit een synchroonmotortje die nogal klein is. Niks anders dan een hoop tandwielen en dat motortje (van binnen). Ik zou dit vervangen bij deze klachten.
 

Red_bull

  • #3
Iemand die hier toevallig foto’s van heeft ook betere documentatie?

ik zie inderdaad op de technische tekening het nummer terug komen wat je benoemd, maar zonder een verwijzing in de tekening.

is dit makkelijk te vervange of zou hij in de 611 ingebouwd kunnen zitten? Wat kost een complete 611 kun je dat toevallig zien Sleutelmeneer?

bedankt voor het mee denken!

Is het overigens logisch dat dit stuk zou zijn zonder foutmelding?
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
Nee het zou een los onderdeel moeten zijn. De documentatie is niet compleet. Sowieso zit die niet IN de pomp ofzo. Miele heeft bijv wel pompen waar die aan vast zit maar dan zie je het nog gewoon duidelijk erop zitten. Als het los leverbaar is is het los te vervangen. Maar ik zou hem uitbouwen en even de bodem eraf halen. Dan kun je gewoon zien hoe het zit. Tekening is niet compleet. Typisch iets voor AEP (atag etna pelgrim) haha. Maar hij zit denk ik onderop 611 aan de achterzijde. Zo zit het wel bij meer merken.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #5
Zou dan met foutcode E8 moeten komen als deze niet draait.
Draai 614 de hoofdpomp maar eens los en kijk of de schoep nog heel is en goed vastzit.
 

Red_bull

  • #6
Ik heb vandaag alles los gehad. Ik zie visueel geen schade. Na het programma leek hij wat anders te reageren. Ik heb een programma gedraaid met enkel boven wassen en dat werkte. Dit had ik eerder nog niet geprobeerd. Ik ga het even aankijken en zien hoe de vaat eruit komt.

Bedankt voor het mee denken.

Ps mocht iemand het ooit lezen in de wisselsproeimotor zit een kruiskop die moet je los maken voordat je hem los kunt draaien.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu