Overstortventiel "uitgeprobeerd" ...nu lek?

Genoil

  • #1
Hallo,

Ik moest bij een familielid de ketel bijvullen en kon zo snel het bijvulpunt niet vinden. Tijdens het zoeken kwam ik wel het overstortventiel tegen, al wist ik toen nog niet wat het was. In mijn nieuwsgierigheid opengedraaid en toen snel weer dicht :wink: . Begon dat ding dus te lekken. Enfin, dat zien we later wel weer dacht ik, en na wat verder zoeken de ketel correct bijgevuld. Maar nog steeds een lekkend ventiel. Gezocht op internet wat eraan te doen, en 1 van de adviezen was hem even helemaal halfrond te draaien. Dat gedaan (en ketel nog weer even bijgevuld om de verloren druk weer te compenseren, toen snapte ik dus meteen waar het ding voor dient).

Het druppelen is wel veel minder geworden in een halve dag, maar nog steeds af en toe een druppel. Ik zag ook al wat corrosie aan de uitloop, dus hij zal wel vaker een druppeltje lekken.

Maar overal op internet lees ik dat als een overstortventiel eenmaal open is geweest, hij dan eigenlijk bijna altijd lek is...mijn vraag is dus, geldt dat ook voor als ik eraan gedraaid heb, of geldt dat alleen voor als de druk ooit boven 3 bar is geweest? En waarom zit die knop er dan in godesnaam op?
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Dan is het inderdaad een kwestie van een nieuwe.
Waarom je hem open draaien kunt... Geen idee.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu