Oven met kroonsteentje, mag dat überhaupt?

Superklusser

  • #1
Hoi allemaal,

Onlangs is onze oven overleden en moet er dus een nieuwe in. Ik heb de oude oven er uitgehaald met de verwachting dat hij gewoon in een stopcontact zat.

Dit bleek ook zo, alleen zit het stopcontact zo ver van de oven (achter een kast die er voor zorgt dat je niet bij het WCD kan) dat ze de stekker van de oven zelf hebben losgeknipt destijds (keuken is van 2010) en een langere kabel met stekker aan de oven hebben vastgemaakt met een kroonsteentje. De oven is 10 jaar zonder problemen gebruikt, alleen ik vraag me af of dit wel mag? Hier wat foto's.

Alvast bedankt voor uw reacties!

1F6D01DD-8BF8-4438-B7F8-DBB6D6B2AA2C.jpeg 5FB3CC05-03A5-4374-84BF-CCB361983119.jpeg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Nee, dit mag niet.

Als het snoer te kort is, dan verplaats je de contactdoos of vervang je het apparaatsnoer door een langere uit één stuk.
 
  • Like
Waarderingen: Jules1962 en Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Volledig eens met XanderH !
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #4
Dit mag ten eerste niet omdat er geen trekontlasting is bij een kroonsteen. Een ader zou zomaar los kunnen schieten wanneer je in het keukenkastje met iets bezig bent met alle gevolgen van dien. Maar in deze specifieke situatie ligt de gebruikte ongeisoleerde adereindhuls ook nog eens buiten de kroonsteen waardoor er aanrakingsgevaar is en gevaar voor kortsluiting.

kroonsteen.PNG
 
  • Like
Waarderingen: Jules1962

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu