Bovenlader wasmachine en droger in bendenwoning plaatsen in de meterkast ond

136huis

  • #1
De enige plek waar ik wasmachine en droger, beide bovenladers beide 40 cm breed en 60 cm diep kwijt kan is in de meterkast die onder de trap naar de bovenetages zit. De machines kunnen op zich goed geisoleerd van de meterkast geplaatst worden, maar ze zitten er wel vlak bij natuurlijk.
Mijn vraag: mag dat? Zijn er bepaalde regels voor?
De woning wordt totaal gerenoveerd, energielabelmensen zullen komen keuren...

Ik hoop enorm op antwoord en goede raad.. Het is de enige plek die we kunnen bedenken voor wassen en drogen in dit kleine appartement.

Snien
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
De netbeheerders willen het liefst dat de meterkast verder leeg blijft. Of daar voorschriften voor zijn, dat durf ik niet te zeggen. Kijk in ieder geval of er geen kortsluiting kan ontstaand als de wasmachine lekt.

Heb je trouwens wel een water en afwateraansluiting in je meterkast?
 

136huis

  • #3
Dank voor je reactie!

Alles moet nog geinstalleerd worden. Maar op zich is het mogelijk om alles veilig te installeren, en water en meters solide van elkaar te scheiden.
Ik heb daarbij hulp van zeer ervaren mensen. Maar het zou natuurlijk eeuwig zonde zijn als alles is geinstalleerd en het dan niet zou mogen vanwege veiligheidsvoorschriften.

ij denkt dat als de meters op zich toegankelijk zijn en water en waterslot veilg zijn het op zich wel zou kunnen, maar dat de netbeheerders het gewoon liever niet hebben?
Als ik ze ga bellen maak ik slapende honden wakker vrees ik..

Of anders: weet iemand hoe je achter de regelgeving rond de meterkast kan komen op t internet???
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
De regels en maatvoering voor een meterkast staan op https://www.mijnaansluiting.nl/
Officieel (nen3140) is een meterkast een technische ruimte, en deze mag alleen gebruikt worden als technische ruimte, niet als opslag, of opstelplaats voor apparatuur ander dan nodig voor technische voorzieningen.
 

136huis

  • #5
Dank voor de reactie. Dit is dus officieel. Maar in feite staan veel meterkasten in kleine woningen vol met allerlei zaken en worden ze gebruikt als opslagruimte. Als je ze goed toegankelijk maakt voor de meteropnemer vinden ze dat in de praktijk geen bezwaar.

Ik ga kijken of er ook iets over water + meterkast staat in www Aansluitingen. Nl

Trouwens: een wasmachine en een droger, zijn dat ook geen technische voorzieningen??. :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu