Oude plafondverf en gevulde groeven schijnen door.Oplossing?

Vragenvuur

  • #1
We hebben problemen met ons plafond.
De oude kleur van vorige bewoners schijnt door en helaas ook de naar ik dacht vrij glad gevulde groeven, na allerlei voorbewerkingen en zelfs 2 lagen dubbeldekkende latex en tijd die we erin gestoken hebben.
Ik ben kritisch en wil graag een werkelijk goede oplossing om het doorschijnende van kleur en groefvulling, glad, strak en onzichtbaar te krijgen.
Hoe en waarmee?
Voorbehandelingen:
1) Eerst hadden we het plafond schoongemaakt met st.marc en schrobborstel

2) Nagewassen met schoon water zonder middel erbij

3) 5 Plafondgroeven die om de zoveel cm in zo’n systeembetonplafond zitten, gevuld en geplamuurd met alabastine gipsplaten vuller; zowel die aanmaakpoeder als de kant en klare in de emmer toen het andere op was.

4) Alle geplamuurde groeven en andere plekken geschuurd

5) Alle 5 de groeven op advies fabrikant voorgestreken met niet verdunde latex

6) Begonnen met 40 cm baan te texen, tex lijkt niet heel goed te pakken, bij heen en weer rollen trek je het weer op sommige plekjes open tot vervelens toe, gestopt en gebeld voor info met fabrikant dubbeldekkende latex.

7) Barstjes op 3 plekjes in het gelatexte stuk de volgende ochtend(oorzaak; 3 niet verwijderde houten pluggen, uitgeboord)

8) Rest van het plafond met voorstrijkmiddel ingestreken, 24 uur/langer laten drogen

9) 1e laag dubbeldekkende latex,

10) 2e laag dubbeldekkende latex, niets meer aan gedaan. Ontevreden over het resultaat. De grote vlakken zijn veel donkerder dan de gevulde groefnaden en de groefnaden zijn niet 100% strak en vlak wat ik jammer vind.

Wat kan ik dus nu nog doen? Onze voorkeur gaat uit naar een glad plafond met ietsje structuur, dat liefst niet ruw/scherp aanvoelt.

Kan iemand mij verder het verschil vertellen tussen structuurverf, structuurpleister, korrelverf, korrelpleister? Is een van deze een goede oplossing om oneffenheden onzichtbaar te krijgen?
 

Pepjo

  • #2
Ik heb geen ervaring met een betonplafond, maar weet wel dat zo'n gipsplaatnaad in twee keer gevuld moet worden : één keer voor het groffe werk, dan schuren en dan nog een keer voor de finishing touch, daarna weer schuren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu