Plafond opbouw tussen oude houten balken

STVO

  • #1
Beste Lezers, Ik ga tussen de balken isoleren en dan raggels plaatsen en gipsplaten plaatsen. Mijn vraag richt zich alleen op de opening tussen de balken tussen twee kamers. Ik voeg een foto toe die laat zien dat ik bedoel. Ik probeer via google en op dit forum uit te zoeken of ik de ruimte boven de muur tussen de balken dicht moet maken en of daar nog voorschriften aan verbonden zijn. Misschien kan iemand hier daar wat over zeggen.

IMG_4402.JPG
 
Laatst bewerkt:

STVO

  • #2
@Walker op 6 maart schrijf jij: "En nogmaals: Hoe belangrijk vind je het om te voldoen aan de wettelijke eis inzake brandwerendheid tussen appartementen?"

Dit is het onderwerp waarover ik meer informatie zoek, maar als thuis klusser vind ik met google maar moeilijk de juiste bronnen. Kan jij misschien een bron aanbevelen?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Voor een betere geluidsisolatie tussen de kamer de muur laten aansluiten op de planken.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #5
Bovenop de muur hard geperste stroken steenwolplaten van 15 cm breed opstapelen zodat ze strak tussen de muur en de zolder zitten. (bereik je hetzelfde qua geluidsdemping en voorkom je branddoorslag)

Ik zie alleen wel een probleem met de elektra.
Lasdozen moeten bereikbaar blijven maar als je daar een plafond onderdoor maakt dan zie ik aankomen dat de lasdoos die hier zichtbaar is onbereikbaar gaat worden.
 

Charel

  • #6
Beste,
Gaat dit over thermische of geluidsisolatie ?
Wat bevindt zich boven die balken met plankenvloer ? Een plat dak, een andere wooneenheid of een verdieping binnen dezelfde woning ?
En wat voor ruimte zit er aan de andere kant van de muur ? Een ruimte van dezelfde woning of van een andere woning?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu