Oude gestucte muren egaliseren

Wimbouwt

  • #1
Ik heb onze gestucte slaapkamer muren opgeschuurde om de door de vorige bewoner slordig aangebracht muurverf vlak de schuren. Echter ben ik op meedere plekken (+30) door de verflaag geschuurd en zijn er holtes onstaan in het stucwerk. De holes hebben een diepte van 1 a 2mm met een max oppervlakte van 20x20 cm. In een andere kamer heb ik dit zelfde probleem gehad en heb toen met een gatenvuller van de bouwmarkt de muren uitgevlakt, met een goed resultaat maar kan me voorstellen dat er meer geschikte middelen zijn: wat wordt normaal gesproken gebruikt om een oude beschadigde muur uit te vlakken als vervangen geen optie is?
 

PimKlus

  • #2
Dun laagje kant en klare stucpasta erop zetten met spacmes. Eventueel na drogen licht opschuren met fijn schuurpapier mocht je oneffenheden hebben.
Je kunt er zelfs de hele muur mee doen zodat het overal glad wordt.
 
  • Like
Waarderingen: Wimbouwt

Wimbouwt

  • #3
Bedankt voor het antwoord. Als ik de hele muur zou willen glad strijken, moet ik dan een voorstrijkmiddel gebruiken als des stucpasta over de bestaande (geschuurde) muurverf gaat?
En is stucpasta het zelfde als dunpleister?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
De namen lopen een beetje door elkaar per merk. Stucpasta, finishpaste, dunpleister.
Kijk of wat je koopt geschikt is voor de laagdikte die je nodig hebt.
Voor jou zal dat 0 tot 2 mm zijn, of rond de 1 kg per m2.
 

Wimbouwt

  • #5
Maar kun je deze producten zonder voorbewerking aanbrengen? Mijn muur heeft stukken die niet zuigende zijn (delen met muurverf) en delen zuigend (waar ik door de stuclaag ben geschuurd). Gebruik je in zo'n geval twee type contact verbeterende producten door elkaar?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #6
uit een van de fabrikant teksten: " Je wand is geschikt als het een droge ondergrond is zoals granol, grof stucwerk, structuurverf, glasvezelbehang, bestaand vlak stucwerk of gipsplaten. "

Dat lees ik als dat je het, zolang het droog is, zonder voorbewerking kan aanbrengen.
 
  • Like
Waarderingen: Wimbouwt

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu