Opvullen ruimte onder deurmat

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #1
Ik heb op de benedenverdieping laminaat gelegd, op een ondervloer van 4 mm. Totale vloerdikte is nu ca 12 mm.

Bij de voordeur heb ik een groot vak vrij moeten houden ivm de inloop en het kruipluik. Hier moet een schoonloopmat in komen te liggen.

Vraag:

Waarmee kan ik deze ruimte het beste uitvullen, zodat de vloermat mooi op gelijke hoogte ligt met de vloer? Materiaal moet enigszins vochtbestendig zijn, maar niet te zwaar en makkelijk uitneembaar als ik bij het kruipluik moet om de buitenkraan af te sluiten. Ik zat zelf te denken aan een vezelcementplaat, of een houtvezelcement. Echter de dikte moet ca 6 mm zijn. Is er ook een rubber ondermat te krijgen in deze dikte?
 

Millew

  • #2
Als het een los kruipluik is, zou je die aan de onderkant langs de randen 6 mm kunnen opdikken met stroken watervast multiplex.
 

StefanD

  • #3
Volgens mij kun je een willekeurige plaat van 6mm nemen. Mocht hij een keer kapot gaan, dan leg je er toch zo een nieuwe in? Onder een mat zou ik wel een stevige plaat leggen en geen rubber.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Een kruipluik is vaak luchtdicht afgesloten. Dan moet je daar geen stroken onder leggen. Als die luchtdicht is, maakt het ook niet erg uit wat je erop legt. Misschien kan die ondervloer 4mm gebruikt worden?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
De afmetingen van de mat zijn 100 x 135 cm, het kruipluik is slechts 50 x 80 cm.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Dan vul je alleen op wat opgevuld moet worden :roll:
 

J-weetje

  • #7
Bij ons heeft de stoffeerder er gewoon ondervloer platen, 7mm dacht ik, onder gelegd. Th*******t. De mat is zwart en ligt iets hoger dan de vloer. Dit stoort totaal niet! Denk er ook aan dat je waarschijnlijk nog een plintje of afwerk profiel neer legt om je laminaat rand af te werken. Hierdoor wordt een klein hoogte verschil ook veel minder zichtbaar.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu