Vloer opvullen met betoncement?

Mehk

  • #1
Hoi ik heb onlangs de zolder laten renoveren en nu is er een stuk vloer vrij gekomen waar nog geen cement ligt van ongeveer 0,72 m x 5,10 m x 4.5 cm.
Nu wil ik dit zelf gaan vullen met betoncement zou het kunnen kloppen dat ik voor dit oppervlak ongeveer 11 zakken nodig heb wanneer men uitgaat van een zak van 25 kg betoncement? En ik vroeg me af of er nog een risico bestaat dat het onder de houten lat (zie foto) doorstroomt, zandcement is vrij solide toch?

voorbeeld.png
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Zandcement maak je licht vochtig aan. Je moet er bij wijze van spreken 'sneeuw'ballen van kunnen kneden. Je hebt ca 170 liter nodig. Dus in aantal zakken zal het wel kloppen.

Ondergrond stofvrij maken en even aanbranden met water en cementpoeder.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Er is ook vloeibare zandcement te koop. Dat werkt helemaal ideaal. Dat is net yoghurt en met een beetje schudden met een spaan of lat(je) vloeit het vanzelf helemaal vlak uit.
 

Mehk

  • #4
Dank voor jullie reacties! Ik heb het vloeibare cement inderdaad gezien maar ben bang dat het dan onder de schotten doorloopt gezien de vloer niet tussen alleen betonnen muren zit.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
De openingen rondom het op te vullen deel kun (moet) je eerst even purren, kitten of opvullen met iets. Het moet uiteraard een dichte “bak” zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu