Oprit vernieuwen en verhogen

Jeroen68

  • #1
Twee onder 1 kap met een 3m brede en 11m lange oprit. Liggen nu 30x30 tegels sinds 1970. Daaronder dun laagje zand en daar weer onder een soort veen (zwart, stinkend). De oprit is al die tijd ook voor auto's gebruikt en het lijkt me waar die zou zakken dat ie gezakt is.

5 tot 15 cm hoger moet een nieuwe oprit van schelpen komen. Deze liggen ook voor het huis en daar is een 12cm dikke puingranulaatlaag aangelegd met daarop een paar cm schelpen.

Zou ik voor de oprit de tegels kunnen laten liggen, daarop een laagje van iets (wat??) en daarop de schelpen. Misschien af en toe een tegel vervangen door een halve voor afwatering?

Er komt vanaf nu slechts af en toe een auto op. Meer fietsen.
 

BeeTeeWee

  • #2
Het watert nu af omdat er afschot in de tegels zal zitten. Leg je daar een laag granulaat met schelpen op, dan spoelt dat uiteindelijk vanzelf naar beneden, bij het huidige weertype.

Ik zou die tegels er maar uit gooien. Laagje gebroken puin opbrengen en dan schelpen. Dan zakt het regenwater vanzelf in de grond.
 

Jeroen68

  • #3
Goed punt over dat wegspoelen. Niet aan gedacht.

Punt is meer dat ik de tegels als puin moet afvoeren en gemalen puin moet aanvoeren. Dacht een 1000kg sjouwen te kunnen besparen door de tegels uit elkaar leggen
 

Macreel

  • #4
Je kan ook even los gaan met een moker en de tegels zelf tot puin helpen..
 

BeeTeeWee

  • #5
Goed punt. Als het water maar weg kan en niet helemaal naar beneden hoeft.
 

Jeroen68

  • #6
Kijk! Wordt een een paar uurtjes tikken....
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #7
Hou er wel rekening mee dat als het inderdaad veengrond is wat nu onder de tegels zit het na verloop van tijd altijd weer gaat verzakken. Daar helpt zelfs je puinlaag niet tegen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu