Oprit stenen plaatsen bij schutting en overgang in deur

Pinkie

 • #1
Beste forumleden,

Onlangs hebben wij een schutting geplaatst op onze oprit tussen onze achtertuin en de oprit. Dit betekende dat we de stenen van de oprit moesten verwijderen. Nu willen we deze stenen graag weer terugplaatsen, maar we zijn op zoek naar advies over hoe we dit het beste kunnen doen. Het zou het mooiste zijn als alles perfect zou passen, maar helaas is dat niet het geval. We zullen dus moeten zagen. Vorig jaar hebben we voor onze terrastegels van 50x50 een grote zaag gehuurd die erdoorheen kon zagen, maar dat is een dure optie voor deze stenen. Die losse tegel op de foto is alleen voor onze motoren die even erover heen kunnen gaan. Dat wordt dus gewoon de oprit stenen.

Kunnen jullie ons adviseren over het beste gereedschap om hiervoor te gebruiken? We hebben al het internet afgezocht, maar we zijn er nog niet uitgekomen. Ook zijn we benieuwd naar jullie advies over hoe we dit het mooiste kunnen afwerken. Op de bijgevoegde foto hebben we al wat stenen horizontaal neergelegd, maar we vermoeden dat dit niet de normale werkwijze is. Ik dacht namelijk dat het voor de overgang naar de 50x50 tegels het mooiste is in deze setting?

We horen graag jullie suggesties en tips. Alvast bedankt voor jullie hulp!

50x.jpg IMG_5585.jpg oprit zijkant.jpg schutting oprit.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #2
Gewoon met een haakseslijper met een diamantschijf er op.
het kan met een 125mm blad maar makkelijker is een 230mm blad. (kun je in 1 keer door de steen zagen)

Een rij stenen recht voor de schutting langs kan en wordt wel vaker gedaan, heb je toch eenmaal de haakseslijper dan kun je het ook meteen netjes op maat tegen de schutting leggen.
Verder is het denk ik het mooist om de visgraat door te leggen tot aan de schuttingdeur en de schutting als scheiding gebruiken tussen tegels en stenen.

Hou er wel rekening mee dat het een stoffig karweitje is dus dit kun je beter op een wat regenachtige dag doen.
 
 • Like
Waarderingen: BertPleizier

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #3
Teken de zaaglijn af op de tegel, en zaag de tegel op een andere plaats waar je minder last van het stof hebt.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
 • #4
Of laat iemand met een plantenspuit de tegel nat sproeien. Dan stort het ook niet en je haakse slijper kan er ook tegen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #5
hier kun je zien hoe ik het heb gedaan.
oprit maken voor de aanhangers
Niet in een visgraat motief maar wel met heel veel knip/zaagwerk om alles netjes pas te krijgen.
 

Pinkie

 • #6
Dank jullie wel voor jullie waardevolle bijdragen. Mooie tips met een andere plek zoeken voor het zagen en de plantenspuit.
Voor nu zal ik het visgraatpatroon doortrekken en het vervolgens inkorten met behulp van een haakse slijper. Ik ben van plan om een 230mm slijpschijf aan te schaffen en zal kijken welke optie het meest geschikt is voor mijn situatie. Ik overweeg de Parkside voor particulieren.
Ik sta open voor verdere suggesties of ideeën van andere klussers.

Gerrit, bedankt voor je inspirerende bijdrage:prima: Nu een datum plannen om te beginnen! Ik kijk er nu heel anders tegen aan.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #7
Kijk bij een haakseslijper of er een soft start op zit, mijn 1e grote haakse slijper kwam ook van een grootgrutter 2300W zonder soft start, niets aan de hand tot ik een meterkast kreeg met automatische eindgroepen.
Als ik aan het slijpen ging (maar ook bij het lassen) dan stond mijn vrouw bij de meterkast om telkens de eindgroep weer in te schakelen.
Daarna er snel een gekocht met soft start want bij elke keer inschakelen de eindgroep weer in moeten schakelen dat is toch niet echt handig. (motor begint eerst wat langzamer te draaien en gaat dan pas voluit)
Verder is mijn advies
- Eerst de ondergrond goed stevig aan stampen
- Dan een rijlat maken die je over de stenen/tegels kunt laten open en op precies de juiste diepte voor je stenen het zand vlak maakt.
- Vervolgens leg je de hele stenen er zo in en heb je vaak zelfs geen rubber hamer oid. nodig.
- Als laatste de stenen precies op maat zagen zodat het er strak in ligt.
- kiertjes vol vegen met zand en klaar.
 

Pinkie

 • #8
Tot mijn verbazing heb ik niet meer gereageerd. Ik heb het een paar dagen erna gedaan met de tips die hier stonden. Het is heel mooi gelukt zo! Ontzettend fijn gevoel en een boel geleerd. Bedankt voor tips!
 
 • Like
Waarderingen: Jackd

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #9
foto's van het eindresultaat zien we altijd graag
 

Pinkie

 • #10
Ik heb zojuist 2 foto's genomen van de huidige situatie. Voor de handige klussers zou dit waarschijnlijk op een heel andere manier worden gedaan. Maar ik ben zelf tevreden met het resultaat. Het staat stevig en aangezien mijn vriendin hoogzwanger is, is het veilig voor haar.
Mooi klein projectje, maar zelf wel wat lang bezig geweest met de voorbereiding. Maar veel van geleerd.
IMG_5935.jpg
IMG_5934.jpg


IMG_5935.jpg
 
 • Like
Waarderingen: Walker en Jackd

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
 • #11
Ziet er netjes uit.
 

Ijssel87

 • #12
Ik vind het keurig hoor.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #13
Zou je een stratenmaker niet kunnen verbeteren hoor.:prima:
Vandaag meteen goed ingewaterd.
Maar bij straatwerk gaat altijd het meeste werk in de voorbereiding zitten, die stenen er in leggen is meestal in een poep en een scheet geregeld, het werk gaat zitten in het zand goed aangestampt en op de juiste hoogte zien te krijgen en het zaag/knip werk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu