Lijngoot / sleufgoot oprit

Omsels

  • #1
Momenteel zijn wij bezig met het afkoppelen van de HWA van het riool. Hiervoor moeten we aan de straatkant van de oprit een lijngoot over de breedte maken die het afstromende regenwater opvangt en afvoert naar de tuin waar het geïnfiltreerd wordt. Deze oprit is gelegd met betonklinkers. (10,5x210x80mm)

Iemand een tip hoe ik hier het beste en lijngoot doorheen kan leggen zonder álle klinkers over de hele breedte door te hoeven slijpen? De meeste lijngoten die ik tegen kom zijn namelijk 12 cm breed. Dan kom ik niet mooi uit met de maat van de klinkers.

Is het misschien een idee om de lijngoot in de beton of cement te leggen, en dan de open rand tussen lijngoot en klinkers hier ook mee op te vullen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ipv slijpen huur je voor een paar uur een stenenknipper. De stenen moeten er toch uit om de lijngoot goed te kunnen plaatsen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als de oprit 1 auto breed is zou ik de stenen juist op maat slijpen. Dat geeft een strakkere rand.
 

Omsels

  • #4
Oké bedankt.

Een tweede vraag: de oprit ligt er nu strak en vast is en onze lijngoten zijn vrijwel even hoog als de betonklinkers (8cm). Kan ik deze lijngoot direct op de vaste gele zand leggen? Of moet deze echt in beton liggen? Of is er misschien nog een andere manier?
 

Willem52

  • #5
Kan direct op geel zand. Knipkant of slijpkant van de stenen niet tegen de goot aanleggen, maar tegen de steen.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
4
1
3
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu