Oplossing Verkeerd aangesloten afvoer afzuigkap?

Maumon3

  • #1
Onlangs hebben wij ons huis verbouwd. De afvoer van de afzuigkap van de keuken is op het reeds aanwezige afvoerkanaal aangesloten.

Nu blijkt wanneer wij koken de lucht bij de benedenburen de keuken in te komen via een ontluchtingsgat. Zij meldden ons dat dit probleem zich ook al voordeed bij de vorige bewoners...! (jammer dat zij dit niet aan ons hebben gemeld voordat we de keuken helemaal hebben verbouwd...dan hadden we de afvoer gelijk verlegd naar de buitenmuur).

Onze afvoer van de afzuigkap is hoogstwaarschijnlijk aangesloten op hun kanaal. Nu zijn wij niet van plan opnieuw onze hele keuken open te breken en hopen wij dus dat er een andere oplossing is.

We hebben al begrepen dat een koolstoffilter in onze afzuigkap oplossing kon bieden maar deze moet steeds vervangen worden. Ook hebben we gehoord dat er kleine afzuigsystemen bestaan die bovenop het dak op het kanaal geplaatst kunnen worden zodat de lucht gelijk naar boven gezogen wordt en niet bij de benedenburen in de keuken belandt.

Wie heeft er voor ons advies in deze kwestie?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
U hebt uw afzuiger aangesloten op een natuurlijk ventilatie kanaal.
Hierop mag geen afzuigkap worden aangesloten.

Filters ed. helpen niet de ventilator bouwt druk op in het kanaal en er zal dus altijd lucht door het kanaal naar de benedenburen lopen als u de kap gebruikt. Ook al zou u de kooklucht kunnen uitfilteren dmv filters krijgen uw onderburen ernstige vocht problemen in hun keuken/woning.

De enige oplossing is of een Balans ventilator plaatsen op het dak zodat er een grotere onderdruk is in het kanaal en alle lucht uit het kanaal wordt gezogen. (heel duur)
Of uw kap vervangen door een recirculatiekap zodat de lucht gerecirculeerd word in uw keuken.
Of alsnog de buis een eigen uitvoer geven door de gevel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu