Beginnende verstopper of verkeerde aansluiting Quooker?

PaulMauge

 • #1
Hoi allemaal!

Dankzij jullie goede advies op vergelijkbare vragen begin ik te vermoeden dat onze opzet onder de spoelbak in de keuken ook niet optimaal is. 2 maanden terug was het helemaal verstopt, maar met gootsteenontstopper en een rubberen ontstopper was het verholpen.

Echter als we een hele pan water in 1x leeg kieperen spuit het water bij de Quooker inlaatcombinatie er nog wel uit. En sowieso de kraan laten lopen leidt uiteindelijk tot water dat niet meer goed wegloopt.

Ligt dit aan de opzet? Moet ik het verder aandraaien (zie 2 foto)? Ik ben bang dat het dan ergens anders uitspuit. Is het waarschijnlijk dat er nog een kleine ontstopping ergens is?

Veel dank!

Quooker_Ontstopping.png
Quooker_Ontstopping2.png
 

Lampje45

 • #2
Het systeem is verre van ideaal geinstalleerd, maar ik begrijp uit jouw verhaal dat het niveau al hoger komt in de tijd.

Dan heeft jouw actie met ontstopper wel gedeeltelijk gewerkt, maar nog lang niet voldoende. En zit er nog wel degelijk een obstructie ergens verderop in de leiding.
 
 • Like
Waarderingen: Bademutze

PaulMauge

 • #3
Dank voor je reactie!
Dan gaan we verder aan de slag met de gootsteenontstopper.
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #4
Gootsteen ontstopper gaat je waarschijnlijk niet redden.
Je kan het nog een keer proberen maar waarschijnlijk is de afvoer over een flink deel aangekoekt en dat krijg je alleen weg met een draaiende veer of een hogedruk ontstoppingsslang.
 

PaulMauge

 • #5
Gootsteen.png


Hey, nogmaal dank voor de reacties. Nog wat verder lopen aankloten.

- Met een springveer alles helemaal doorgetrokken, zo'n beetje tot aan wanneer de leiding de muur ingaat. Maar springveer kwam schoon terug.
- Als ik alles losmaak, en water giet in pijp (1) loopt alles gelijk weg
- Als ik (3) aan (1) koppel en water er in giet loopt het vol. Tenzij ik (3) omhoog hou zodat het water naar beneden loopt. Dan loopt het net zo goed weg als enkel met (1). Hierdoor denk ik dat er ergens lucht in de leiding zit
- (3) heb ik vervolgens ingekort en aan (4) vastgemaakt zodat het beginstuk hoger is dan het eindstuk. Nu loopt het water in de gootsteen niet meer goed weg. Het lekt bij (2) als ik deze niet goed vastzet. En wanneer ik die stevig aandruk, begint het te lekken bij (5), en loopt het water zeer moeilijk weg. Dit is feitelijk de oude situatie.

Verder hoor ik geborrel en geblub.

Omdat (1) en (3) gewoon werken vermoed ik dat er dan ergens een luchtbel zit die vacuum trekt? Of zit er nog verder toch nog een verstopping die vacuum trekt?

Tijd voor de vakman dan maar?
 
Laatst bewerkt:

ADDave

 • #6
Naar mijn idee hoofdzakelijk een luchtprobleem. De 90 graden bocht bij 3 helpt daar niet echt in mee.
ik zou:

- Het hele stuk van 2 tot 4 eruit halen
- de witte bocht van de sifon horizontaal draaien.
- nieuw stuk ertussen zoals op de foto

In de kruipruimte ook even checken of daar niets geks aan de hand is, zoals veel bochten of dat er een verzakkingen zit.

1690442045838.png
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #7
Anders blaas die zwarte slang eens door misshien zit ie onder verstopt en wil het water wat druppelt in die slang niet weg.
Maar ook je afvoer veranderen zoals @ADDave zei.
Maar controleer ook leiding onder het aanrecht achter de plint vaak die ook verzakt.
 

PaulMauge

 • #8
Dank weer! We gaan bovenstaande proberen. Maar heb inmiddels van de VVE begrepen dat wellicht het probleem verder ligt, dus dat wachten we ook even af.
 

PaulMauge

 • #9
Update: VVE heeft rioleringsdienst gestuurd. Op 8 meter diepte zat een verstopping. De vakman weette het aan een lage waterdruk van de kraan, waardoor vet makkelijker aankoekt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #10
Vet aanslag heb je altijd in de afvoer.
De een pak een papier om pannen vet uit te vegen en ander spoelt het onder hete kraan af, en dit laatste koekt tegen de koude afvoer leidingen.
Maar ondanks je versstopping moet je nog wel je afvoer aan passen zoals al eerder is aangegeven.
 

PaulMauge

 • #11
Thanks voor het advies! Gaan we doen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu