Nieuwbouw: aansluitpunt afzuigkap op de verkeerde plaats

Liset89

  • #1
Samen met mijn vriend heb ik afgelopen jaar een nieuwbouw-huis gekocht, dat over enkele maanden wordt opgeleverd. Wij hebben ervoor gekozen om de keuken casco te laten opleveren.

Nu blijkt dat het aansluitpunt van de afvoer voor de afzuigkap op een totaal andere plaats wordt opgeleverd dan is aangegeven in de technische tekening. Toen wij dit probleem bij de aannemer aankaartten, kregen wij te horen dat er geen rechten kunnen worden ontleend aan de technische tekening. Uiteraard wisten wij wel beter en hebben we een opsomming gemaakt van de relevante passages die in de koop- en aannemers-overeenkomst zijn opgenomen.

Nu doet de aannemer het voorstel om een koof voor ons te plaatsen en zelf op te draaien voor de kosten. Echter, aangezien het om een open keuken gaat, zullen we deze koof over de gehele lengte moeten plaatsen (en dus ook de woonkamer). We vinden dit enorm afbreuk doen aan het aanzicht in de woning.

Kan iemand ons vertellen of we kunnen eisen dat de afvoer juist wordt opgeleverd? Deze afvoer zit in het plafond van de beneden-verdieping/ vloer van de eerste verdieping verwerkt. Er ligt geen vloerverwarming op deze vloer oid en vloeren zijn ook nog niet afgewerkt.

We horen graag of iemand hier meer over weet?

Alvast bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je kunt van alles eisen, maar of je ook rechten hebt kan alleen een (bouwkundig) jurist beoordelen.

En omdat hier alleen technische hulp bij eigen klussen geboden wordt en beslist geen juridische, lijkt het me dat je hier aan het verkeerde adres bent.

Als ik jou was zou ik eens informeren bij de Vereniging Eigen Huis of dergelijke, die zullen vast wel vaker met het bijltje gehakt hebben. Eventueel zul je je eerst lid moeten maken, maar dat lijkt me zoiets wel waard. :wink:

En daarom een slotje - mod
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu