Opknappen kunststof kozijnen

PauwlB

  • #1
Beste klussers,

Ik ben bezig om kunststof kozijn uit 98 een beetje op te knappen. Er zat een folie op die verweerd/beschadigd was dus het idee was om deze eraf te halen en deze te verven met multiprimer en buiten aflak (sigma).
Nu zitten er op deze kozijn een soort driehoek lat, welke denk ik bedoeld is voor afwatering. Als ik echter kijk naar nieuwere kozijnen zit deze er niet op.
Het liefst zou ik ze dan ook achterwege laten maar ik weet niet of dat ongestraft kan. Weet iemand of deze ook een functie hebben of dat dit meer sierlatjes zijn?

Met wat voor soort plamuur zou ik de bestaande schroefgaatjes kunnen vullen en lakken? Zie ook bijgevoegde foto's, op een deur zie je de lat nog zitten.

Daarnaast zou ik willen weten wat jullie gebruiken om verweerd kunststof (wit) goed schoon te krijgen aan de buitenkant? Met een sopje alles reiniger gaat dit er niet af.

Alvast bedankt.

20221030_132247.jpg
20221030_132316.jpg
20221030_132238.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Reinigen:
Fensterreiniger für Fensterrahmen und Türen (weiß)

Gaatjes vullen:
Toepassing: **** is speciaal geschikt voor hoek-, kant- en oppervlakteschades in keukens, aanrechtbladen, kunststof kozijnen, parket en laminaat waaraan hoge gebruikseisen worden gesteld.

Eigenschappen:
Mix van minerale wassen, ingekleurd met aarde- en oxidkleuren.
Vast en belastbaar.
Smeltpunt bij 115°C.
Goede hechtingseigenschappen.
Overlakbaar in dunne lagen
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als je het witte kunststof schoon wil krijgen: ik mag geen merken noemen, maar zoek eens op reinigen op basis van enzymen. Met dat soort middelen verwijder je alle organische resten en ook allerlei atmosferische vervuiling. Eventueel enkele malen aanbrengen en de enzymen rustig (enkele dagen of soms weken) hun werk laten doen. En je hoeft niet te schuren of iets dergelijks, dus geen risico dat je de toplaag beschadigt.
 

PauwlB

  • #4
bedankt, ik ga er eens op zoeken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu