Ophangbeugels radiatoren hol

EdP

  • #1
De beugels waar mijn radiatoren op staan / hangen zijn hol, d.w.z. er zit aan de voorkant een opening waardoor koude lucht uit de spouwmuur (niet geïsoleerd) zo naar binnen stroomt. Soort van ventilatie dus eigenlijk.

Is dit de bedoeling? Of kan ik die dingen dichkitten, ik heb immers ventilatieroosters in de ruiten waardoor echte frisse lucht naar binnen kan?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Onze vaste beantwoorder EdP zou zeggen: fotootje? :wink:

Bij mij zijn het hele gewone beugels, dus een beetje illustratie kan nooit kwaad!
 

EdP

  • #3
OK, you've asked for it!



Let maar niet op het restje behang achter de radiator (ik kon daar niet pleisteren), daar wonen geen mensen. Komt trouwens ook nog een scherm voor is de bedoeling.

Er zijn 2 verschillende types in het spel, maar in beide gevallen zijn het holle metalen buisjes die blijkbaar tot in de spouwmuur steken. Moet dat per sé lucht doorlaten?
 

Gerrit

  • #4
Ik zou hier heel zuinig op zijn. Zelf heb ik ze nog nooit gezien. Zoals je zelf al zei: een kombinatie van radiatorsteun en spouwventilatie. Scheelt weer ventilatie in de buitenmuur. :mrgreen:
 

Espaan

  • #5
Lijkt me een mooi stukje huisvlijt. :D
Zal wel lekker tochten langs je voeten als je bijv je bank voor de verwarming hebt staan. Kan me voorstellen dat je het dicht wilt kitten.
 

Bernhard

  • #6
Hallo,
Deze beugels werden tot begin jaren 60 gebruikt .
De beugel is een taps pijpje met onder een gleuf.
Het was gat boren en de beugel in de muur slaan, en dan maar hopen
dat de muur heel bleef.
De beugel was niet ontworpen voor extra ventilatie.
De centrale verwarming was in die tijd alleen voor de jongens met de
centjes en die hadden geen probleem met ventilatileren.

Doei Bernhard.
 

EdP

  • #7
Mooi. Dat jaartal kan goed kloppen, dit huis is in ca. '65 gebouwd. Ik ben de 3e of 4e bewoner, dus ik heb geen idee van wanneer de cv dateert. Eigenlijk moet ik dat op de bouwtekening/beschrijving nog ergens kunnen terugvinden. Mijn hoop was inderdaad dat die holle buis geen andere functie heeft dan een dragende. Kitspuit komt eraan ...

Bedankt voor de reacties.

P.S. dit huis is destijds gebouwd onder voorwaarde dat het niks mocht kosten, bijna niemand in de buurt heeft nog de originele kozijnen bijvoorbeeld. Volgens de originele timmerman mochten ze niet eens menie gebruiken om de kozijnen te beschermen, dat was te duur!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu