Opdekdeur afstellen na plaatsen wandpanelen

Desiree87

  • #1
Beste,

We hebben wandpanelen geplaatst op het muurtje achter onze deur. We dachten goed getest te hebben of de deur dan nog open zou kunnen en je raadt het al, dat gaat net niet soepel meer. Aan de onderkant overigens wel, maar aan de bovenkant van de deur voelen we wrijving. Op de derde foto zie je het ook. We dachten dit op te lossen door de scharnieren van onze opdekdeur beter af te stellen, maar om een of andere reden geeft dit niet de gewenste speling. Weet iemand toevallig hoe we dit beter afgesteld krijgen? We draaiden nu de bovenste scharnieren die aan de deur zitten losser, het onderste scharnier hebben we met rust gelaten. Klopt deze logica niet? Ik hoor heel graag jullie ideeën. Onze dank is groot!!

Groetjes,
Desiree

20221006_102343.jpg 20221006_102350.jpg 20221006_102406.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Anders een stuk van onder kant deur afschaven, en de laatste 2 regels muur iets dunner te maken door deze ook af te schaven kan best zijn dat net stucwerk daar net iets boller staat.
 

Desiree87

  • #3
Heel erg bedankt voor je reactie, Henk! Ik zie niet goed in waarom het zou helpen om de onderkant van de deur af te schaven, daar is immers niks mee aan de hand. Je idee van de laatste twee regels af te schaven vind ik wel logisch maar helaas is dit hout met fineer, dus ik denk niet dat dit erg mooi gaat worden. Toch bedankt voor het meedenken!!!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Ik begreep er uit dat de deur dan wat zakte naar 1 kant en dat je dan onder kant af schaafde.
en het hout kan je ook aan de achter zijde afschaven of het stucwerk af te krabben.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #5
Ik snap je probleem wel denk ik, je deur is dikker dan je paumelle/ scharnier, hierdoor komt de deur tegen de panelen aan als je hem helemaal open doet. Ik denk niet dat uitdraaien van zo'n paumelle gaat helpen, je moet dan het scharnier verplaatsen wat niet kan denk ik, althans niet bij mijn opdekdeuren.
Ik vrees toch dat de enige oplossing gaat zijn een aanpassing aan de laatste deel van je paneel. Je deur en kozijn worden zo uit fatsoen gedrukt, hierdoor zal het allemaal net niet lekker lopen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu