Opbouw vloer met en zonder vloerverwarming

Gjdrent

  • #1
Hallo,

We zitten met een dilemma. We krijgen een nieuwe vloer in huis. Nu zitten we te stoeien met de vloeropbouw. Horen namelijk verschillende verhalen.

De betonnenvloer moet worden gestort op een zandbed. Op het zand komt een folie. Op die folie kan 10 cm isolatie komen en daarop de betonnen vloer. Echter over die isolatie horen we verschillende verhalen, van onzin tot echt nodig. De waarheid zal ongetwijfeld in het midden liggen.

Als we vloerverwarming nemen en bovenop de cementvloer komen die isolatienoppen waarin je de vloerverwarming kunt stoppen. Daarop komt dan de afwerkvloer.
Is dat dan nog nodig om onder de betonvloer die 10 cm isolatieplaten te leggen?

Als we geen vloerverwarming nemen, is het heel erg noodzakelijk om die 10 cm isolatieplaten te plaatsen? Scheelt dat veel op de energierekening?

Alvast bedankt voor jullie reacties.
 

Bouwknots

  • #2
Het is aan de ingenieurs onder ons om dit uit te rekenen.

Ik kan je wel zeggen dat je in jou geval maar één kans krijg om een goede isolatie op een behoorlijke wijze onder je vloer te krijgen.

Ik zeg dus...doen! Want het kan alleen maar ten goede komen.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
Altijd isoleren. Anders betaal je om het grondwater te verwarmen.

Een vierkante meter EPS plaat van 10cm ben je ongeveer 10 euro voor kwijt. Ik begrijp dat je aan een bepaald budget gebonden bent maar hierop bezuinigen is verkeerde zuinigheid.
 

Gjdrent

  • #4
Maar als je isolatie onder de vloerverwarming aanlegt is dat dan niet voldoende? ik zit wat op google en daar kom ik de Duitse methode tegen.
 

Ralph

  • #5
Als je VV neemt altijd op het beton isoleren, er onder is vrij zinloos.
Zonder VV maakt het niet zo veel uit waar je je isolatie doet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu