Opbouw fundering met EPS bekisting

Redavdp

  • #1
Beste klussers,

Voor een uitbouw wil ik een fundering maken op EPS. Zowel de vorstrand als de vloer komen op de EPS. Dit worden die kant-en-klare EPS bakken of een bekisting van EPS platen. De muur wordt een spouwmuur met binnenkant-spouw van Ytong en isolatieplaten.

Nu zit ik ik nog met de volgende vragen om goed te bouwen en een koudebrug en vochtproblemen te voorkomen.

- De vloer kan vast worden gegoten aan de vorstrand als de 'overgang' tussen de 2 maar goed gewapend is? De vloer komt wel los van de bestaande bouw.
- Kan de buitenmuur (buitenkant spouw) op de vorstrand komen of moet deze buiten de EPS bak komen te staan? Zo ja, waar rust deze muur dan op?
- Kan de vorstrand tot ca. 8 cm. onder het maaiveld lopen en vanaf daar de buitenmuur opgetrokken worden? (eerste lagen van hardere steen)
- Geeft die afstand onder het maaiveld geen koudebrug naar de buitenmuur en daarmee fundering?

Dank!
 

Ralph

  • #2
-1- Niet persé noodzakelijk als je op vaste grond fundeert, maar het mag.
-2- Nou, dat zou ik absoluut niet doen. EPS zakt in, en mogelijk meer dan je eventuele fundament direkt op zand. Ik hoef je niet uit te leggen wat dat doet met je opgaande werk.
Dus buitenmuur op dezelfde slof als de vloer.
-3- De eerste 2 lagen zitten meestal onder het maaiveld, zo dien je het aan te leggen i.e.g.
-4- Een klein warmtebrugje (in de volksmond koudebrug) heb je altijd en dat mag en kan niet anders. Je kan niet 100% isoleren maar als je 90% haalt doe je het heel goed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu