Ontvochtigen kelder

Siscornel

  • #1
Heb mij onlangs een airco Zibro aangeschaft met drie functies. gezien airco dit jaar nog niet nodig was heb ik deze in mijn kelder geplaatst om eens te ontvochtigen. Na enkele uren had ik reeds enkele liters water.
Hoeveel keer moet ik deze handeling herhalen ttz dagelijks, wekelijks....?
Kelder waarvan sprake loopt onder de volledige woning en staat droog.
Ik ben niet in het bezit van een toestel om de vochtigheid te meten.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een toestel om de luchtvochtigheid te meten heet een hygrometer, en is in een eenvoudige uitvoering voor weinig geld te koop bij vrijwel elke winkel in huishoudelijke artikelen. Vanzelfsprekend bestaan er ook hele dure professionele meetinstrumenten voor luchtvochtigheid, maar dat is normaal gesproken niet persé nodig.

Luchtvochtigheid ergens tussen 40 en 70% is meestal goed, dus bijv. ontvochtigen als het hoger is dan 70%..

Zit er op die airco geen mogelijkheid de gewenste luchtvochtigheid in te stellen, zoals dat op een (losse, speciefieke) ontvochtiger gebruikelijk is (dat zit op degene die ik zelf heb)? Je kunt het apparaat dan gewoon aan laten staan, maar het punt instellen waarop ie moet gaan werken.

Wanneer de kelder via een open deur in (tochtende) verbinding staat met andere ruimten, en er daar (in 's zomerse omstandigheden) een hoge luchtvochtigheid is, kun je blijven ontvochtigen, er komt dan steeds weer nieuwe vochtige lucht van buiten bij.
 

Siscornel

  • #3
Hoi,


bedankt voor de snelle reactie. zal mij eens zo'n metertje aanschaffen.
keldervensters staan het ganse jaar open dus het is blijkbaar dweilen met de kraan open.

dirk
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu