Ontstoringscondensator dimmer

AliceMcGee

  • #1
Hallo mensen,

Ik heb onlangs een led dimmer geplaatst, daar zat eerst een stopcontact met schakelaar. Nu een stopcontact en dimmer dus. Het geval wil dat het hanglampje welke in het stopcontact zit, met led snoerdimmer, regelmatig knipperde-nog voor mijn aanpassingen.

Nu knipperen zowel het hanglampje als de plafondspots welke op de dimmer aangesloten zijn. Ik heb nu een ontstoringscondensator ontvangen maar heb geen idee hoe ik deze moet bevestigen? Achter de dimmer werd mij verteld maar waar gaan de 2 draadjes dan in?

Verder hoop ik dat iemand misschien weet hoe het kan dat de boel zo knippert. Op een ander punt, boven de eettafel, heb ik ook een dimmer geplaatst en daar werkt alles perfect.

Ik heb nog een oude meterkast met van die stoppen uit de jaren stilletjes, kan het probleem daar liggen? Of zit er teveel op 1 groep misschien?

Alvast bedankt!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Vaak komt het knipperen van het toonfrequentsignaal dat via het lichtnet verstuurt word om bv straatverlichting in te schakelen.
Een condensator of compensator?
Ik zie NL even niet hoe een condensator het probleem gaat oplossen.
 

AliceMcGee

  • #3
Condensator. Blijkbaar werkt dit? Ik heb zelf ook geen idee hoor. Nou t gebeurt op diverse tijden op een dag en ook als de koelkast niet aanslaat of de straatverlichtibg aan gaat. Dus die mogelijke oorzaken streep ik alvast weg. Het betreft een huurwoning dus ik ga denk ik maar eens om specialistische hulp vragen. Kan gewoon niet dat alles steeds knippert zonder reden!
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Mijn advies is om altijd bij het begin te beginnen.
1 is de dimmer geschikt voor ledverlichting en zo ja staat er ook een minimale belasting bij en klopt dat met de gebruikte lamp?
2 is de gebruikte lamp geschikt om te dimmen?

Als dat allemaal klopt dan zou je verder kunnen gaan kijken zo niet dan wet je zelf al waar het probleem ligt.
 

RR81

  • #5
Ik ben eigenlijk benieuwd als de dimmer voor de plafondspots in een hotelschakeling zit ?
En was het lampje in het stopcontact uitgevoerd met een snoerdimmer of heb je die er zelf tussen gezet ?

Daarnaast ben ik het met Gerrit B eens dat je even naar de minimale belasting moet kijken en als het de juiste dimmers zijn.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Een toonfrequent signaal word meerder keren per dag verstuurd. En 1 compleet telegram duurt 24 seconden waarbinnen niet constant gezonden word maar met pulsen op de momenten dat een commando moet in of uitschakelen en dat word dan elke keer herhaalt.

Kleine opsomming:
Start tf ontvangst 1e ouks van de commando reeks zet de ontvanger op scherp.
Spertijdcommando,
Laag hoog tarief
Boiler in/uit
Portiek verlichting in/uit
Vorstalarm
Straatverlichting in/uit
Monumenten verlichting in/uit

Deze commando's worden dan ook nog af en toe herhaalt om misschakelingen recht te zetten.

Dus gewoon even wegstrepen is wat kort door de bocht.
 

AliceMcGee

  • #7
De belasting en dimmer klopt. Juiste ledlamp bij juiste snoerdimmer. Zo ook juiste ledlampen in de plafondspot bij juiste dimmer. Alles is nog eens extra nagevraagd ook.

Ik had een snoerdimmer, kant en klaar maar omdat de lamp begon te knipperen heb ik een duurdere, andere snoerdimmer er tussen gezet. Resultaat: nul. Lampje knipperde nog steeds regelmatig.

Toen ik de leddimmer in ging bouwen had ik niet verwacht dat deze lampen exact hetzelfde gingen doen. Ik ga er een expert naar laten kijken, ben erg benieuwd waar het aan ligt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu