Ontspanningsleiding / ontluchtingsleiding niet meer werkzaam

FvHek

 • #1
3 jaar geleden bij thuiskomst van vakantie een heel huis vol met rioolvliegjes. Bij verder zoeken bleek in de kruipruimte de PVC rioolafvoer buis door verzakking gebroken, Hiervan is door een lokaal rioleringsbedrijf een stuk vervangen en gerepareerd zowel in kruipruimte als net buiten het huis. Echter nu blijkt sindsdien dat als we op de eerste verdieping de toilet doortrekken er in dezelfde ruimte de douche putje hoorbaar wordt leeggetrokken waarna er binnen 10 minuten een riool lucht uit komt.
De vraag is: kan met een rioolbuis reparatie in de kruipruimte een ontspanningsleiding zijn afgesloten of moeten we het probleem toch ergens anders zoeken en het op toeval gooien dat dit in dezelfde periode tevoorschijn kwam.

Alvast bedankt voor enige tips.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Mogelijk heeft dat lek er al heel lang gezeten en zorgde het ervoor dat in de buis geen onderdruk werd getrokken.

  Je zou in de kruipruimte een foto kunnen maken van de reparatie zoals die in aan de riolering uitgevoerd is en die foto hier plaatsen, maar ik verwacht niet dat ze daarmee een ontspanningsleiding hebben afgesloten. Die zit meestal op een hoog punt in het systeem.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu