Layout en ontspanningsleidingen afvoer badkamer

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #21
Charel schreef:
Daarnaast kan ik enkel vanuit mijn persoonlijke beroepservaring nogmaals getuigen dat ik met een beluchtingsleiding van 50 mm nog nooit enig probleem heb ondervonden bij ééngezinswoningen.
En zo redeneren alle beunhazen ook. Maar is ook nog zoiets als beroepseer.

Mopper je nooit als je werk van een 'collega in het vak' moet herstellen omdat het niet volgens de norm (of zeer slordig) is aangelegd? Dan wil je toch ook niet dat collega's iets van jou vinden omdat ze bij een werk worden geroepen dat door jou is gemaakt?
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Charel

  • #22
Ook een vredig 2024 gewenst !
Het stelt me wel teleur dat ik hier als beunhaas wordt afgeschilderd terwijl ik gewoon mijn vaststellingen hier deel en er tegelijk uitdrukkelijk bij zeg wat de norm in feite is en dat ik die zelf indien mogelijk ook zou volgen.
Charel schreef:
Het klopt ook dat er normen zijn die het hebben over minimum 75 mm. Zo mogelijk zou ik ook 75 mm hiervoor gebruiken maar anderzijds kan ik ook getuigen dat ik bij een toepassing van 50 mm nog nooit problemen heb ondervonden.
Dat laatste zinnetje ging over wat ik op vele plaatsen (om niet te zeggen de meeste) gedurende mijn lange loopbaan al heb opgemerkt zonder dat dit oorzaak van een probleem was. Het lijkt of ik dat hier niet had mogen vermelden.
 
Laatst bewerkt:

Kaajee

  • #23
Maar hier gaat het toch om een forum als dit juist om!?

Er worden ervaringen gedeeld, door allerlei mensen, en er zijn ook (gelukkig!) specialisten en professionals die ook hun mening geven en ook nog eens naar officiële normen en regels kunnen verwijzen. Dat is juist zo waardevol.

Het is uiteindelijk aan de vrager, topicstarter, om te bepalen wiens mening hij of zij met meest ter harte neemt en of er in sommige gevallen, wanneer er bijvoorbeeld niet of heel moeilijk aan de normen voldaan kan worden, er een bewust risico genomen wordt. Maar als het dan misgaat weet hij wel meteen waar het aan ligt. Het is uiteindelijk zijn eigen call en verantwoordelijkheid.

Dus laten we elkaar allemaal in onze eigen waarde laten. Ik ben iha blij met veel verschillende invalshoeken, zodat ik het een en ander goed af kan wegen.
Als we dat niet willen of kunnen als dhz-ers, moeten we niet de hulp van een publiek forum inroepen en gewoon een installateur er bij halen, dan heb je eventueel wel garanties.
 
  • Like
Waarderingen: Charel

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #24
Ik zeg niet dat jij een beunhaas bent, want dan had ik dat wel geschreven. Daar ben ik absoluut ook niet op uit.

Maar wel dat beunhazen op dezelfde wijze redeneren, waardoor er veel werk op de verkeerde manier gemaakt wordt met de nodige problemen achteraf.

Het zou dus inderdaad beter geweest zijn als je dat laatste zinnetje er niet bij had gezet. Of met een grote disclaimer, want je kunt op basis van je eigen ervaring niet zeggen dat TS hierdoor geen problemen zal ondervinden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu