Ontluchtingsprobleem bij doucheput en wc

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #21
Je zou evt zelf ook kunnen gaan beugelen en zorgen dat afvoer goed weg loopt desnoods met opvullen onder de leiding met stenen.

en je kan ook een andere bedrijf vragen wat kosten zijn van goed leggen van de afvoer
 

Janzyp

  • #22
Henk 253 , bedankt. je had het bij het rechte eind. dank voor de adviezen
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #23
Oke bedankt voor het afmelden
succes :D
 

Stania

  • #24
Hallo .
Het gaat eigenlijk niet eens om de douche , maar om de WC-afvoer , i.c.m met de douche-afvoer . Er loopt ergens een leiding vol , waardoor de lucht die in de leiding zit , eruit moet , dus die zoekt de weg v/d minste weerstand , en dat is dus de WC leiding , daar die het grootste is .
Daaruit blijkt wel , dat de douche-afvoer dus aangesloten zit , op de standleiding v/d WC . Maaaaar , zit er ook een beerput/septic-tank achter de WC's ???? Want dan mag de douche er niet op aflopen . Maar gezien al de verhalen , moet het eigenlijk wel boven zitten , of de ondrste WC-poit eraf halen , en de douche boven larten lopen , en beneden horen , of je hem ook hoort lopen , dan weet je , dat onder , en boven , met elkaar verbonden zijn . Anders een Om-luchting aanleggen , omnder de vloer , bij de stand-leiding , en goed installatie-bedrijf , weet weel wat dat is , en hoe dat aan gesloten dient te-worden . Maar het lkan een crime zijn , om dat uit te zoeken , ik leef met je mee , en goede specialisten zijn tegenwoordig dun bezaaid in deze . Maar ik wens je succes met deze klus .
 

Rioolman

  • #25
Als het water bij de douche wegloopt maar de wc begint te borrelen is er voor 99% een verstopping in de grondleiding.
een ontluchtingspijp zit niet zomaar verstopt en mocht je geen ontluchting hebben dan moet dit probleem zich al zo lang voordoen als dat de woning er staat.

Je kunt een camera inspectie laten uitvoeren dan kun je zien of je riool in orde is, of een rook detectie laten doen deze zal je uitwijzen of er een ontluchting is en of deze eventueel verstopt is.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #26
@Rioolman
Ts had het al afgemeld dus oorzaak was al gevonden
 

Jelmer

  • #27
@ stania

zou je mij kunnen uitleggen hoe een Omluchting precies werkt.

alvast bedankt.


Topic kapen is niet toegestaan, wanneer u een vraag hebt kunt u een nieuw onderwerp openen, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu