Ondervloer/fundering tuinhuis in bosgrond

RalphieDee

  • #1
Hallo,

We willen graag een tuinhuis plaatsen, zoals zoveel mensen. Is ook geen probleem. Alleen keuze van ondervloer laat me nog wat in het ongewisse. De ene zegt betonvloer storten etc en de ander zegt tegelvloer leggen van wat zwaarder kaliber.

Heb nu zelf gekozen voor wat zwaarder kaliber tegel als ondervloer(fundering). Maar nu is mijn vraag:

Hoe diep moet ik graven om geel zand te storten voor mijn tegels, aangezien we in bosgebied wonen en er nogal wat heemgrond op de zandlaag ligt. En dus misschien in toekomst zou gaan verzakken (wat we niet willen uiteraard). En wat is de handigste en snelste manier om je vloer te stellen als je alleen gebruik kunt maken van een lange waterpas?

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet RalphieDee
 

Pepjo

  • #2
Ik zou toch tot op het zandbed graven en dan zand storten zodat je een stabiele fundering krijgt. Verteerde plantresten is geen goede drager.
En waterpassen : neem een rechte, lange lat en gebruik die als waterpasverlenger. Anders een investering in een goedkope bouwmarkt-laserwaterpas doen, heb je al voor een paar tientjes.

Wat ook wel veel wordt gebruikt als tuinhuis-funderingen zijn stoep-banden, die leg je wat sneller. Komt wel wat nauwkeuriger.
 

RalphieDee

  • #3
Thanks a lot.......vandaag al begin gemaakt hehe....

Greetz RalphieDee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu