Alu-ondervloer onder een ondervloerplaat

Myrok24

  • #1
Ik kom erachter dat een laminaat vloer die ik wil vervangen ( en ooit zelf gelegd) bestaat uit van die 7mm dikke groene ondervloerplaten, maar daaronder óók nog ca2mm van die aluminium ondervloer rollen. --> de basis is trouwens houten planken (jaren 30 huis..)

Nu vroeg ik mij af, is dat heel "erg", of beter dat alu spul vervangen door bijv dat blauwe folie? Misschien wiebelt het anders te veel?
Zo niet, scheelt weer aanschaf :)

dank!
 
Laatst bewerkt:

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De vloer is begane grond of eerste verdiep?
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wellicht heeft de aluminiumlaag ooit gediend als dampscherm?
 

Myrok24

  • #4
@Wgb tweede verdieping
@Edwinnn misschien is dat de gedachte geweest, maar is het ok om te doen ? Meestal komen ze met zon dun (blauw) laagje als evt dampbeschermer onder de groene platen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als er op de eerste verdieping wordt gestookt is er volgens mij geen folie, dampremmend materiaal, nodig. Geluid is wat anders.
 

Myrok24

  • #6
Vraag blijft.. is het erg om dit wel te doen. Dus ook met beiden ondervloeren. Althans foliespul ipv dunne folie.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #7
Lijkt me in ieder geval niet nodig op een verdiepingsvloer. En (ook omdat er blijkbaar lange tijd een wel dampwerende laag heeft gelegen) ook niet erg om het wel te doen. Ik heb zelf wel eens een vloer met wat oneffenheden uitgevlakt met eerst zo'n folie van 2 mm en daarop board van 5 mm. Gewoon omdat ik het had en het zo uitkwam. Ik vond het vaster en gelijker liggen dan alleen het board. Misschien was dat hier ook wel zo.
 

Myrok24

  • #8
Ja maar dit is dus niet van dat dunne folie, maar van dat alu-spul. Gewoon maar laten liggen ipv vervangen door folie dus? dus: VLOER // ALU-SPUL // GROENEPLATEN // LAMINAAT in plaatst van
VLOER // BLAUWE DUNNE SPUL // GROENEPLATEN // LAMINAAT i
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu