Laminaat en ondervloer woonkamer staan bol

Danny1992

 • #1
Dag allemaal,

ik heb enkele maandjes geleden een huisje gekocht. Nu werd ik wakker en voelde een soort drempel in de vloer, inmiddels is het een hele grote bult in het midden van de woonkamer, wat ik gedaan heb voordat het begon is een deurplint verwijderd en de verwarming weinig gebruikt..

als ik langs de bult loop dat bewegen alle omliggende meubels. Ook hoor je wind ontsnappen als je er op stapt, het topje van de bult is wel knoerhard waardoor ik vermoed dat de onderliggende houten vloer Ook bol staat …ik heb langs de plinten gekeken en op de meeste plaatsen is er wel 0,5~1,5cm ruimte tussen.

het nieuwe huisje (1970) bevalt super maar nu is mijn woongenot wel weg, iemand tips/instructies?
Hartelijk dank, zie ook fotos. Op de fotos is het moeilijk gezien maar geloof me het voelt als een waterbed/flinke heuvel hoor.

IMG_7630.jpeg IMG_7629.jpeg IMG_7627.jpeg IMG_7636.jpeg IMG_7635.jpeg IMG_7634.jpeg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #2
Rondom het laminaat hoort overal minimaal een paar mm ruimte te zitten, zodat het kan uitzetten.
Eén plek waar er geen ruimte is kan dit al veroorzaken, dat kan bijvoorbeeld ook rondom een verwarmingsbuis of deurkozijn zijn.
Dit dus eerst extra goed controleren.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #3
Heb je zelf de laminaatvloer gelegd?
 

Danny1992

 • #4
Bedankt voor de reacties, nee niet zelf gelegd, ligt er al een paar jaar. Ik zal opspeuren of het ergens niet tegen de muur zit maar dan moet ik wel plinten verwijderen neem ik aan? En stel dat de boosdoener de vloer eronder is , die kans is ook groot toch? Omdat de bult zo hard is op het hoogste punt? Wat dan? Heel vervelend dit. Wat ik Wel zelf gedaan heb 2 weken geleden is een deurplintje verwijderd waar het laminaat ook in stak.
 

Danny1992

 • #5
Nog iets dat we gedaan hebben een week voordat het probleem ontstond is een kleine dressoirkast met aqurium plaatsen. Dat is vrij veel gewicht (50Liter water+kast) kan dat teveel gedrukt hebben? Ook naast die kast is het bol gaan staan, eigelijk is de bol een lange lijn.

IMG_7637.jpeg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #6
Het zou kunnen dat een zware kast de oorzaak is. Zie het als een grote lijmklem die de vloer daar op z'n plek houdt. Maar 100kg totaal is ook weer niet ze heel zwaar. Volle boekenkasten gaan daar ruim overheen.

Op de plek waar het plankdeel eruit is, zie ik veel ruimte tussen laminaat en ondervloer. Ik kan natuurlijk niet zien of de ondervloer ergens omhoog is gekomen.
Nu ook oppassen dat er niks onder komt. (even niet knikkeren..)
 

Danny1992

 • #7
Ik zal voor ik ga slapen het aquarium (half leeg om te verplaatsen) naar boven brengen en de kast ook even in de serre zetten en dan zien of het morgen gezakt is?
 

PimKlus

 • #8
En geen lekkage of vocht vanuit kruipruimte o.i.d.?

Zo te zien heb je een mooie massief (Amerikaans) eiken vloer eronder liggen. Ik zou persoonlijk (smaken verschillen) heel dat laminaat eruit gooien.
 

Danny1992

 • #9
Beste Pim,
De vloer eronder past niet bij het huis maar is het overwegen waard.

hoe controleer ik een kruipruimte?
Is dat via het luik in mijn hal waar de watermeter zit?

ik ben een leek betreft dit soort zaken

IMG_7639.jpeg
 

Danny1992

 • #10
Beste , zien jullie hier iets opmerkelijks? Of is dit niet de kruipruimte.

IMG_7643.jpeg IMG_7642.jpeg IMG_7641.jpeg IMG_7640.jpeg IMG_7639.jpeg
 

Danny1992

 • #11
Oei ik heb nog wat laminaat verwijderd en het is echt nog de vloer eronder die gigantisch opgezwollen staat..wat zit er dan onder de ondervloer? Hoe kan dit gebeurd zijn en wat kan ik doen..? Zie fotos

IMG_7645.jpeg IMG_7646.jpeg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
 • #12
Dat is geen kruipruimte, maar een watermeterput. Ziet er normaal uit, klein beetje vochtig zand, maar dat is normaal. Beton ziet er droog uit, het hout ook.

Door de ondervloer is het hout eronder niet te zien.
Ik zou het opensnijden om te kijken of het vochtig is. Kan je gewoon weer dicht tapen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #13
Je gaf aan dat de verwarming weinig gebruikt is, zou het probleem daar vandaan kunnen komen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
 • #14
De ondervloer is een bestaandevloer, daaroverheen een dunne folie, en daarop laminaat?
De onder(ste) vloer kan nu niet meer ademen en word daardoor vochtig en zet uit en kan nergens heen, de vloer gaat daardoor bol staan en drukt de nieuwe vloer omhoog.
 

Danny1992

 • #15
De ondervloer is een bestaandevloer, daaroverheen een dunne folie, en daarop laminaat?
De onder(ste) vloer kan nu niet meer ademen en word daardoor vochtig en zet uit en kan nergens heen, de vloer gaat daardoor bol staan en drukt de nieuwe vloer omhoog.

oei wilt dat zeggen dat er eigenlijk een andere ondervloer gebruikt word bij laminaat? Ik kocht het zo en het lag er al wat jaartjes. Heeft u advies hoe ik dit oplos? En heeft het zin verzekering te bellen
 

Danny1992

 • #16
Dag allen,

een expert heeft het bekeken (gratis) en zoals eigenlijk wel verwacht was het probleem dat de ondervloer niet kan werken, ligt strak muur tegen muur. Alles moet eruit. Er is geen lek.

IMG_7664.jpeg IMG_7665.jpeg IMG_7666.jpeg IMG_7667.jpeg IMG_7669.jpeg
 

petervdg

 • #17
Een radiator die lekt? Met een radiator ombouw bijv. zie je dat nauwelijks. Zoniet hoogstwaarschijnlijk opstijgend vocht uit de kruipruimte. Koekoek ventilatie gaten verstopt met zand?
 

petervdg

 • #18
Door de warmere lucht de afgelopen week is het vocht gaan werken denk ik.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
 • #19
Het vreemde is dat het, zoals je aangeeft, jarenlang prima is geweest en nu jij er woont gaat het plots fout.
Dat zou bij mij alarmbellen laten rinkelen en vrijwel altijd is de oorzaak dan terug te leiden naar andere gewoontes, ander stook gedrag, andere manier van ventileren enz.
Dus als je nog contact hebt met de vorige eigenaar dan zou ik daar eerst eens naar gaan informeren voordat je gaat slopen.
 

Danny1992

 • #20
Beste Gerrit,
Ik stook weinig. Soms op 17,5 grade.
Vorige bewoners daarentegen werkte thuis en stookte 24/7 21 grade+.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu