Ondervloer bij leggen tapijt

Mielke

 • #1
Ik wil tapijt gaan leggen op een zolderkamer. De vloer is een standaard plankenvloer. Kan ik als ondervloer volstaan met enkel zachtboardplaten of moet ik hierover tevens nog spaanplaat plaatsen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • System7

  • #2
  Om te egaliseren en het effect van wijkende naden tussen de planken te minimaliseren zou je ook platen hardboard van 3,5 mm dik kunnen neerleggen (gladde zijde naar onderen en verspringend leggen, platen eerst bevochtigen en laten drogen). Heb wel eens horen beweren dat je krantenpapier tussen de vloerdelen en de hardboard platen zou moeten leggen om kraakgeluiden (stof- en zanddeeltjes) tegen te gaan maar weet niet of dat echt zinnig is.

  Hier vind je ook nog info:

  Succes!
   

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #3
  Tapijt is niet heel kritisch voor de ondervloer. Je kunt gewoon de groene onderplaten gebruiken. Dat is de meest voordelige optie. Daaroverheen hoeft geen spaanplaat.

  Neem wel groene platen van een merk en niet van de bouwmarkt. De ervaring leert dat de goedkope bouwmarktplaten gaan schotelen en dat zie je door het tapijt. De groene platen kun je los leggen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu