Hulp bij type ondervloer op licht(?) govlende ondergrond

scarabesque

  • #1
Zou iemand mij kunnen helpen met het type ondervloer uit te kiezen dat het beste past bij deze mate van ongelijkheid? Zie foto, het laminaat is enkel ter illustratie van ongelijkheid zo tegen de muur geplaatst.

Ik heb recentelijk een appartement geaccepteerd dat naast de vloer in de woonkamer in uitstekende staat is, maar ik maak mij zorgen over hoe het laminaat er in deze ruimte uit komt. De verhuurder levert het in deze staat op (wat voor een sociale woning verder uitmuntend is). Aangezien het een huurwoning betreft wilde ik liever niet de kosten maken het te laten egaliseren.

Ik ga laminaat leggen, en vroeg me af welk type ondervloer voor deze mate van ongelijkheid het meest geschikt is. Ik kwam zelf bij dit type ondervloer uit vanwege de verplichte geluidsisolatienorm en het egaliserend vermogen van 0-4 mm

Ook vroeg ik mij af of wellicht plaatselijk gebruik van egalisatiemortel kan helpen (ipv de hele ruimte), of of dit afgeraden wordt.

Elders in de vloer heeft ooit een muur gestaan waar een iets diepere geul zit, een laminaatverkoper adviseerde deze sowieso te vullen met egalisatiemortel.

Alvast heel erg bedankt van een gestreste verhuizer met weinig kluservaring.

index.jpg
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Kuilen of geulen kunnen prima plaatselijk opgevuld worden met egalisatie mortel.

Verhogingen en richels zijn lastiger, verwacht niet teveel van die ondervloer.
Egaliseren is goed zelfs te doen.
 
  • Like
Waarderingen: scarabesque

scarabesque

  • #3
Wat een geweldig nieuws. Dit zou goed te doen zijn met een middel als bijvoorbeeld deze (waar ik 5kg van heb): https://www.gamma.nl/assortiment/gamma-egalisatie-mortel-grijs-25-kg/p/B598649 ?

Het zijn inderdaad uitsluitend hele gladde geulen van enkele mm diep; geen richels of verhogingen. De vloer als geheel lijkt erg recht (kant tot kant).

Is de ondervloer die ik postte een degelijke mits ik de vloer als geheel redelijk egaal weet te krijgen, of zou je een ander type aanraden?

Wederom bedankt voor het snelle antwoord, ik heb slechts een kleine hoeveelheid egalisatiemortel gekocht voor de 'diepere' geul, maar zal meer aanschaffen. :)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als er een ondervloer en laminaat overheen komt, maakt de kwaliteit weinig uit, dus die is ook prima.
(waarschijnlijk wel eerst voorstrijken)

Ik ben geen ondervloer expert.

Let wel dat 5kg erg weinig is, dat is maar 3 liter. Uit een zak van 25kg komt 15 liter en ook dat giet je snel weg.

Op een plek waar origineel een muur heeft gestaan, is de vloer aan beide kant vaak ook niet dezelfde hoogte. Een lange waterpas, of een korte met lange rechte lat, is handig om dat te kunnen zien.
 
  • Like
Waarderingen: scarabesque

scarabesque

  • #5
Ik had die 5kg inderdaad enkel voor het opvullen van 1 geul. Ik ga afhankelijk van de lockdown zo snel mogelijk 25-50 kg bijbestellen voor de zekerheid.
Ik had het inderdaad wel gecheckt met enkel een lange lat waardoor ik weet dat het een geul is die aan weerszijde in een plat valk ligt, maar heb nog niet gekeken of dat vlak ook waterpas is. Zal dat noikj aankomst direct even doen.

Wederom bedankt voor je antwoorden en advies!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Jackd
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu