Welk ondervloer bij houten vloerconstructie tegen contactgeluid?

Muller12

  • #1
Hallo iedereen,

Er zijn al een aantal vergelijkbare topics hierover, maar graag wil ik nog onze situatie schetsen en jullie advies inwinnen.

Wij wonen in een jaren dertig huis en hebben bovenburen. Onze huizen worden gescheiden door houten vloerconstructies. Wij ervaren helaas veel hinder van contactgeluid van onze bovenburen en omdat zij hun vloer moeten vervangen op korte termijn wegens een eerdere lekkage willen we graag gebruik maken van de mogelijkheid om hier wat aan te doen.

Momenteel hebben zij geen ondervloer onder het huidige laminaat, wat heel vreemd is. Waarschijnlijk gaat het helpen als hier een standaard ondervloer inkomt. Waarschijnlijk worden dit groene platen zoals isoboard, maar we vragen ons sterk af of dit de juiste ondervloer is en of het probleem dan niet verergerd gaat worden door de houten vloercontstructie die nog meer als een klankkast kan gaan werken.

We begrijpen dat er vooral massa toegevoegd moet worden om het contactgeluid te verminderen. Waarschijnlijk gaat isoboard dit niet voldoende oplossen. Welke andere ondervloeren zouden beter zijn? Ik heb veel gelezen over betonplex (ook besproken in een uitzending van de Rijdende Rechter), fermacell of isomatten.

Fermacell ziet er veelbelovend uit maar is erg dik, 3 cm. Ik vraag me af of dit niet te dik gaat worden, straks krijgen ze bijv de deuren niet open. Zijn de 2E11 gipsvloerplaten van fermacell ook een optie?

Welke alternatieven zouden jullie nog kunnen aanbevelen?

Wij hebben ook gekeken naar het inspuiten van cellulose, maar gezien we een oude rieten plafond hebben (wel met rachels) en het probleem hoofdzakelijk contactgeluid is, denken we niet dat dit voldoende gaat helpen.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groet, Rogier
 
Laatst bewerkt door een moderator:

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Een zwevende dekvloer is het beste. Binnendeuren zijn eenvoudig in te korten (let op voldoende ventilatiespleet onder de deur).

Inblazen met cellulose is voor het voorkomen van de klankkast zeker een goed idee. Maar je moet wel zeker weten dat het plafond dit extra gewicht aankan. Laatst een foto gezien van zo'n plafond wat naar beneden was gekomen (onbekende oorzaak) dat geeft een grote bende.
 

De Bob

  • #3
Bij laminaat is contactgeluid niet te voorkomen.
Een dikke laminaat ondervloer kan iets helpen, maar het "getik" blijft.
De buren vragen on zacht schoeisel thuis te dragen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Vergeet trouwens de brandwerendheid niet. Het is de vraag of cellulose geschikt is voor een brandscheiding. Overleg dit soort dingen altijd met de vve.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu