Ondergrond van balkon verven

Essebes

  • #1
Wegens ongewenste graffiti/verf op de ondergrond van ons open (dus niet overdekte) balkon willen we graag een verflaag aanbrengen. Het gaat om een betonnen ondergrond met daaroverheen een laag met een lichtgrijs marmermotief, waarvan we geen idee hebben wat voor materiaal het is.

Voor we gaan verven willen we, om vervelende situaties te voorkomen, natuurlijk wel weten wat voor materiaal het is! Heeft iemand:
  1. Enig idee wat voor materiaal dit kan zijn, en welke eigenschappen het heeft?
  2. Hoe we deze ondergrond goed kunnen verven, inclusief voorbehandeling?
  3. Welke verf we hiervoor het beste kunnen gebruiken?
Alvast bedankt voor jullie antwoorden.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Misschien een foto plaatsen?
 

Essebes

  • #3
Deze is denk het meest duidelijk:



Hier nog een andere foto:



Het materiaal voelt in ieder geval koud aan en wordt gloeiend heet in de zon (dan kun je er ook niet met blote voeten opstaan, tenzij je ervan houdt over brandende kooltjes te lopen).

Succes!
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Als het gloeiend warm wordt vermoed ik dat het een bitumenlaag met siergrind erin verwerkt is. Maar ik kan er compleet naast zitten.

Dus bijkomende vraag :
  1. Is het materiaal indrukbaar/elastisch?
  2. Heeft het vloergedeelte van het balkon een opstaande rand met waterafvoer op aangesloten?
 

Essebes

  • #5
Het materiaal is niet elastisch of indrukbaar, en het heeft een afvoer die in directe verbinding staat met de regenpijp, zonder opstaande rand, meer het idee van afvoerputje (vierkant, iets lager dan de rest van het balkon, en een directe opening naar de regenpijp).
 

Roytjuuh

  • #6
Ik denk dat het een epoxy vloer coating is, aangezien deze het meest gebruikt worden om vloeren te verven. Naar mijn mening kan je het beste een epoxy vloer verf er overheen zetten. Ga je dit doen raad ik je aan om de ondergrond schoon te spuiten met een hogedruk en een reinigingsmiddel.

Groeten,

Roy
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu