Ondergrond laat los met roller

Hvdk

  • #1
Vandaag mijn 2e kamer de muren gaan doen. Helaas komen er tijdens het rollen bobbels in de muur... Blijkt dat de laag waarover ik rol los komt van de ondergrond.
Hier baal ik ontzettend van. Kan ik morgen eerst de muur gaan stucken met fix and finish...

De muren zijn hetzelfde als de 1e kamer: deel ytong en deel kalkzandsteen. Oude afwerklaag: latex.
De latex die ik nu gebruik is van de bouwmarkt. Dekt prima.

Enige verschil met kamer 1 en kamer 2= gebruikte rollers:
Kamer 1: bouwmarktroller voor gladde muren en deze rolde eigenlijk wel prima, vooral ook licht.
Kamer 2: professionele roller voor gladde muren. Deze rolde stukken zwaarder. Plakte echt aan de muur. Ik kreeg zowel op de ytong muur (enkel bobbeltje) als op de kalkzandsteen bobbels en de stukken lieten los.

Kan dit aan de roller liggen?
Dat deze te veel aan de ondergrond trekt?

Kan de latex tikkeltje verdunnen ook nog de ondergrond belasten. Of komt de ondergrond ook los door de natte latex? Zal dan een verdunde latex juist de muur eerder kapot maken?

Ik zou misschien ook de muur kunnen voorstrijken. Maar dat zie ik helemaal niet zitten. Geeft ontzettende rommel, omdat dit ontzettend druipt + dat het veel extra werk is + dat het ook extra geld kost.

Ik ben nl aan verven om mijn huis goed te verkopen. Vandaar dat ik zo min mogelijk werk wil hebben + dat ik nogal een groot huis heb.

Graag jullie tips, reactie?
 

Sander 1972

  • #2
Wat is je ondergrond?
 

Hvdk

  • #3
Sander 1972 schreef:
Wat is je ondergrond?
Hoe bedoel je? Staat toch in mijn beschrijving.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Is de oude verflaag wel latex en geen veegvast? Veegvast komt namelijk ook los als je er over heen gaat met latex.

Over deze losse laag een laag fix and finish zetten heeft natuurlijk weinig zin, dat komt er net zo hard vanaf zetten.
 

Hvdk

  • #5
Is geen veegvaste muurverf, maar latex. Nieuwbouw 2004 en later voorzien door de vorige bewoners nieuwe verflaag.
Loszittende stukken heb ik afgestoken. Op die plekken wil ik fix & finish doen, omdat ondiepe, maar wel grote beschadigingen zijn.

Ik heb het in mijn oude huis ook gehad, Maar dat was behang dat loskwam.
Ik heb nu het idee dat de laatste pleisterlaag met de oude latex los ik gekomen op aantal plaatsen.

Enige verklaring die ik kan geven is dat ik een andere roller heb gebruikt. De rest is naar mijn idee precies hetzelfde: zelfde muren zelfde stuc, zelfde afwerking latex, nieuwe zelfde latex.

Misschien zit de toppleisterlaag niet 100% goed vast. En door het meerdere malen rollen met grote kleefkracht, misschien net te veel?

Denk dat ik dan toch even met de 1e roller de muur ga latexen en dan niet al te vaak over 1 plek, of in ieder geval snel achter elkaar. Zodat de latex niet helemaal de muur heeft verzadigd als ik er weer over heen ga.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Heb het vaker meegemaakt dat de latex de ondergrond oplost.
Normaal zet je de verf op, rol je het uit en rol je alles nog een keer na om de puntjes op de i te zetten alleen die laatste keer narollen moet je dan vergeten want dan komt de ondergrond mee.
Ook een minder goede roller wil wel eens helpen maar dan moet je wel een gladde muur hebben waar geen reliëf in zit anders vul je de gaatjes niet met verf.
 

Hvdk

  • #7
Gerrit B schreef:
Heb het vaker meegemaakt dat de latex de ondergrond oplost.
Normaal zet je de verf op, rol je het uit en rol je alles nog een keer na om de puntjes op de i te zetten alleen die laatste keer narollen moet je dan vergeten want dan komt de ondergrond mee.
Ook een minder goede roller wil wel eens helpen maar dan moet je wel een gladde muur hebben waar geen reliëf in zit anders vul je de gaatjes niet met verf.
De eerste keer was ik idd sneller + goedkopere (andere) minder plakkende roller.
Morgen dan maar eerst muur fixen.
Zal jullie op de hoogte houden.
 

Hvdk

  • #8
Gisterenavond de muur aangesmeerd met Alab... Gipsplaatvuller. Omdat dit van 0-5mm vult in 1x en dan je geen voorstrijk hoeft te gebruiken. Superspul moet ik zeggen. Brengt heel gemakkelijk op. Wel even de muur voor de zekerheid wat vochtig gemaakt.
Vanmiddag latex erop met een minder professionele roller aangebracht: snel en 1x dwars en 1x verticaal gerold. Op een enkel plekje na geen loslating, bobbels. De bobbels die er zaten vreemd genoeg op 1 horizontale hoogte...
Nu een paar uur later zij de meeste bobbels geheel verdwenen. Voelt wel alsof er een holte achter zit als je er met je vingers op tikt. Misschien verdwijnt dit nog helemaal als de verf helemaal is doorgehard? Bij de een andere muur zaten eerst soortgelijke bobbels op, maar daar is in het geheel niets meer van te zien. Hopelijk is dat morgen ook het geval.
Kortom ik ben op dit moment wel tevreden. Wel oppassen met de overige muren.
 

Sander 1972

  • #9
Dat laat vanzelf weer los, als het al los aan voelt zou het niet vast gaan zitten
 

Hvdk

  • #10
Het zit misschien wel los. Maar het is zo strak getrokken dat het niet los eruit ziet. Ik maak me er nu geen zorgen over.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu