Ondergrond bewerken voor verwerking van vliesbehang

Carracha

  • #1
Graag jullie raad voor het volgende.
We hebben vliesbehang van RASCH met een papieren rug/achterkant aangeschaft.
De muren van de kamer bestaan uit gipsblokken en een betonnen muur.
Beide muren zijn eerder bewerkt met een vulmiddel om gaten en scheurtjes te dichten. Laatst nog met een Alabastine vulmiddel.

De muur is voor een gedeelte, drie banen, ingesmeerd geweest met Bison lijm voor vliesbehang. Tijdens het opbrengen van de lijm met een vachtroller kwam op de behandelde delen met een vulmiddel het vulmiddel van de muur met de roller mee. Gevolg door het behang zichtbare oneffenheden in de muur. :mrgreen:

Daarna een stukje van de muur behandeld met een muurverf (geen latex), 15% verdund, en na droging opnieuw met lijm ingesmeerd. Nu met een blokkwast. Tijdens het behangen moet je weleens het behang loshalen en opnieuw opbrengen. Dan blijkt er weer op de bewuste plekken kalk/gips of wat het vulmiddel ook zijn mag los te komen en aan het behang te plakken. Met alle gevolgen van dien. :mrgreen:

Wie heeft er een goede oplossing voor het bloedstollend probleem?

Alvast bedankt voor een kundig antwoord.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Het door u gebruikte vulmiddel hecht dus niet voldoende aan de ondergrond.

Dit kan verschillende oorzaken hebben: ondergrond niet stofvrij, vulmiddel niet homogeen gemengd waardoor de lijm het gips weer oplost enz.

U moet dus de gerepareerde plekken uithalen en opnieuw repareren en nu met een middel dat wel goed aan de ondergrond hecht en na droging dus niet meer los komt.

Welk middel moet ik dan hebben? Kijk even in uw Pb.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu