Zuigende ondergrond, die poedert

Ozzie070

  • #1
Ik ben een redelijke leek op klusgebied, vandaar mijn vraag hier aan de experts:
Ik ben bezig met het verven van de badkamermuren en het -plafond. De muren zijn poederend (volgens mij witkalk, oud huurhuis) dus die heb ik voorgestreken met fixeer (alabastine). Moet ik, omdat ze ook zuigend zijn, de wanden óók nog voorstrijken met een voorstruik tegen zuiging?
 

Mechas79

  • #2
Beste Ozzie
U heef ze al voorgestreken met fixeermiddel, als het goed is, zou de zuigende werking van de ondergrond ook minder moeten zijn, pak een plantenspuit en spuit wat water op de voorgestreken wand, als het water snel wordt opgenomen, dan is de zuiging nog te groot, druppelt het water gelijk naar beneden, dan kunt u gelijk schilderen met voor sanitair bedoelde muurverf.
In principe is het zo dat een goede impregneermiddel fixeert en de zuiging tegen gaat. Er zijn systemen die inderdaad oppervlakkig fixeren (niet aan te raden) maar een goede fixeermiddel moet ook inwendig fixeren, dus erin trekken waardoor het ook de zuiging beter tegen gaat, het is immers pure bindmiddel.

Mtvg
Mechas
 

Ozzie070

  • #3
Dank voor uw reactie. Ik merk dat één kant (gelukkig een klein muurtje boven een raam) het water snel opzuigt. Wat nu ?
 

Mechas79

  • #4
Voorzie deze dan van meer impregneermiddel (evt iets verdunt met water)en naar 24 uur doordrogen doet u de plantenspuit test opnieuw. Als u hierna glansplekken krijg, zorg er wel voor dat u deze mat schuurt alvorens schilderen.
Mtvg
Mechas
 

Ozzie070

  • #5
Ik ga het proberen, bedankt !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu