Welke ondergrond is dit? (veegvast/witkalk)

Elk88

 • #1
Hallo allen,

Ik en mijn vriendin willen onze nieuwe woning gaan opknappen, om alle werkzaamheden beetje helder en inzichtelijk te krijgen, gekeken hoe het met de opbouw van onze muren is in huis. Nu is onze slaapkamer op zolder (puntdak) volledig met behang gedaan en vervolgens met latex overgeverfd. We vinden het behang wat er op zat niet mooi en willen deze weg halen. Nu heb ik in een klein hoekje van de kamer behang weg gehaald en kwam het volgende (te zien op de foto) naar boven.

Het lijkt of achter het behang een soort van pleister/beton (redelijk poreus) waarbij ook soort groene verflaag op zit. Die redelijk scheuren/bladeren vertoont. Hieronder zit duidelijk nog een stuk met gipsplaat. De muur geeft ook wit af als met de vinger of vochtige doek afgenomen wordt. Is dit witkalk/veegvast? Het is vrij harde ondergrond en niet makkelijk kappot te krijgen.

Ik vroeg me af of iemand deze muursoort herkent, en hoe deze mogelijk mooi op te knappen is met een redelijke strakke muur die voor ons naar kleur wens te schilderen is.

Gegroet,


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Is de woning redelijk recent of van respectabele leeftijd. Groene verflaag met door u beschreven structuur kan duiden op watervast spaanplaat harde persing wat een hard gestructureerd groen oppervlak heeft.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu